Η αλήθεια είναι πως αν ανοίξει σε μία παρέα η κουβέντα «καμπινγκ ή ξενοδοχείο», άκρη δεν θα βρεθεί, αφού οι υπέρμαχοι του ενός και του άλλου, έχουν πολλά επιχειρήματα να παραθέσουν. Πολλοί δεν αλλάζουν την άνεση του κρεβατιού και του μπάνιου με τίποτα ούτε στις διακοπές τους και πολλοί δεν θα άλλαζαν με τίποτα την ελευθερία που σου προσφέρει το κάμπινγκ ως εναλλακτική μορφή διακοπών.

Πάντως, εδώ που τα λέμε, έστω μία φορά στη ζωή σου, αξίζει να κάνεις κάμπινγκ ως εμπειρία. Εξάλλου, υπάρχουν σε όλη τη χώρα πολλά οργανωμένα που δεν θα σου λείψουν οι ανέσεις. Αν, πάλι, θέλεις να πέσεις κατευθείαν στα βαθιά και να κάνεις με την παρέα σου ελεύθερο κάμπινγκ σού έχουμε παρακάτω πέντε χρήσιμες συμβουλές για πρωτάρηδες.

Βρείτε τον κατάλληλο προορισμό

Οι επιλογές είναι πάρα πολλές, αλλά καλό είναι για πρώτη φορά, να επιλέξετε ένα μέρος που είναι κοντά σε οικισμό με καταλύματα, σε περίπτωση που δεν την παλέψεις, να βρεις δωμάτιο να μείνεις και να μην χαλάσεις την παρέα.

Σημαντικός ο κατάλληλος εξοπλισμός

Θα στο πουν όσοι είναι φανατικοί κάμπερ. Το παν είναι ο σωστός εξοπλισμός. Από τη σκηνή, τον υπνόσακο, μέχρι τα πράγματα που θα κουβαλήσεις (κουβέρτες, πιάτα, ποτήρια, γκαζιέρα, ρούχα, κτλ). Θα πρέπει να είστε σωστά εξοπλισμένοι για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως. Πάντως, για πρώτη φορά, καλό είναι να δανειστείς μία σκηνή. Αν σου αρέσει η εμπειρία, αγοράζεις την επόμενη φορά. Μη σου μείνει στο τέλος η σκηνή.

Κάμπινγκ

Κάνε μία δοκιμή πριν πας διακοπές

Μπορεί να ακούγεται λίγο περίεργο, αλλά καλό είναι να δοκιμάσεις στο σπίτι σου πριν φύγεις για διακοπές. Τι εννοούμε; Προσπάθησε να στήσεις τη σκηνή, ώστε να ξέρεις πώς γίνεται. Μη φτάσεις στο κάμπινγκ και ψάχνεσαι. Επίσης, δοκίμασε ένα βράδυ να κοιμηθείς στον υπνόσακο, να είσαι προετοιμασμένος τι σε περιμένει.

Οργάνωσε τα γεύματα

Το πιθανότερο είναι να βρίσκεται κοντά κάποιος οικισμός με ταβέρνες για φαγητό και μίνι μάρκετ. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να οργανωθείτε στο κομμάτι του φαγητού. Έχουν… χαλάσει παρέες γι’ αυτό. Συμφωνείστε από πριν το πρόγραμμά σας και φτιάξτε μία λίστα με το τι θα πάρετε κοντά. Κάντε τα ψώνια, μία ημέρα πριν φύγετε ώστε να είναι φρέσκα. Μην παίρνετε μαζί σας προϊόντα (όπως γαριδάκια και μπισκότα) που είναι ευαίσθητα στις υψηλές θερμοκρασίες.

Δεν φεύγεις χωρίς το φαρμακείο

Εξυπακούεται. Είναι το πλέον απαραίτητο και θα πρέπει να περιλαμβάνει επιδέσμους, γάζες, ιώδιο, καθαρό οινόπνευμα, αντισηπτικό, αλοιφή για τσιμπήματα ή εγκαύματα και παυσίπονα.