Πάνω από 40 άτομα ανέλυσαν τα βίντεο που δείχνουν τον δολοφόνο του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό και έφτασαν στον 44χρονο με το βαρύ ποινικό παρελθόν. Παρακολουθώντας τον άνδρα με το μαύρο μπουφάν και το μπεζ παντελόνι, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., όπως εξηγεί ο Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας στο Newsbeast, οδηγήθηκαν στον «ωραίο Γιώργο». Πρόσωπο «κλειδί» για την Αστυνομία ήταν η σύντροφός του.

«Το τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και οι ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. χρησιμοποίησαν πάνω από 40 άτομα για να αναλύσουν τα περισσότερα από 85 βίντεο τα οποία δείχνουν τον άνδρα με το μηχανάκι που δολοφόνησε τον 54χρονο στο Ψυχικό. Ακολούθησαν όλη τη διαδρομή και έφτασαν στον φερόμενο ως δράστη που έχει συλληφθεί» ανέφερε το πρωί της Δευτέρας 8/7 μιλώντας στο Newsbeast ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας εξηγώντας πως: «Στην έρευνα των Αρχών χρησιμοποιήθηκαν νέες τεχνολογίες που καταδεικνύουν ότι ο σωματότυπος του δολοφόνου με του άνδρα που έχει συλληφθεί είναι ίδιοι».

Ο «ωραίος Γιώργος»

Το σκληρό προφίλ του 44χρονου

Μιλώντας για τον 44χρονο ο Σταύρος Μπαλάσκας έκανε λόγο για έναν σκληρό ποινικό που είχε εμπλακεί σε εκβιασμούς και είχε ανάμειξη στην απαγωγή του Περικλή Παναγόπουλου.

Είναι ένας κακοποιός που δεν ανοίγει το στόμα του για τίποτα, τόνισε. «Όταν ήταν κρατούμενος στις αγροτικές φυλακές υπήρχε μία περίεργη κατάσταση υπερελευθερίας, έμπαινε δηλαδή και έβγαινε όποτε ήθελε. Το τι ακριβώς συνέβαινε τότε ερευνά ήδη κλιμάκιο της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας» συμπλήρωσε ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής.

Στη Μύκονο στραμμένα τα βλέμματα για τον ηθικό αυτουργό

Σύμφωνα με τον Σταύρο Μπαλάσκα όλες οι έρευνες με στόχο την εύρεση του ηθικού αυτουργού της δολοφονίας του τοπογράφου κατευθύνονται στη Μύκονο.

«Ερευνώνται άτομα που διαμένουν στο νησί ή έχουν επαγγελματικές δραστηριότητες εκεί και είχαν σχέση με τη Greek Mafia» υπογραμμίζει.

«Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών σε συνεργασία με το Εγκλημάτων Κατά Ζωής και άλλες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. αναλύουν τα ψηφιακά στοιχεία του θύματος έτσι ώστε να οδηγούν στον ηθικό αυτουργό» συμπληρώνει ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας

Τα αποτυπώματα του 44χρονου στα κινητά που βρέθηκαν κρυμμένα και ο ρόλος της συντρόφου του

Από την ανάλυση των αποτυπωμάτων και του DNA στα αντικείμενα που βρέθηκαν κρυμμένα στο σπίτι της συντρόφου του 44χρονου, όπως επιβεβαιώνει ο Σταύρος Μπαλάσκας, φαίνεται ότι τα είχε βάλει στην κρύπτη μέσα σε ψευδοροφή ο ίδιος ο «ωραίος Γιώργος».

«Η κοπέλα του βοήθησε πολύ τις Αρχές και εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς μαζί με τον άνδρα που συνελήφθη στην είσοδο του σπιτιού έχοντας στα χέρια τους βαλίτσες καθώς ήταν έτοιμοι να φύγουν για άγνωστο προορισμό» επεσήμανε κλείνοντας ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Την Πέμπτη η απολογία του 44χρονου – Με αλεξίσφαιρο και υπό δρακόντεια μέτρα η μεταφορά του στην Ευελπίδων

Εικόνα από τη μεταφορά του 44χρονου στην Ευελπίδων

Χθες, Κυριακή 7/7 το πρωί ο 44χρονος ποινικός, που κατηγορείται για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου, μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εις βάρος του, μεταφέρθηκε στην Ευελπίδων, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και μάσκα.

Η μεταφορά του πραγματοποιήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με την πομπή να αποτελούν τέσσερα οχήματα.