Το ενδεχόμενο να αναλάβει ο ίδιος τη θέση του προέδρου στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξετάζει ο Γιάννης Αλαφούζος. Ο επικεφαλής της Παναθηναϊκής Συμμαχίας μετά την απόφαση του Δημήτρη Γόντικα να περάσει σε… δεύτερο ρόλο αναλαμβάνοντας καθήκοντα γενικού διευθυντή, δέχεται πιέσεις για να βγει μπροστά. Και παρότι αρχικά φαινόταν πως κάτι τέτοιο δεν ήταν στις προθέσεις του, πλέον δείχνει να το σκέφτεται.

Άλλωστε όλο αυτό το διάστημα παρότι δεν έχει το χρίσμα, ο ίδιος είναι που κινεί τα νήματα στην ΠΑΕ. Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν στο ΔΣ που είναι προγραμματισμένο για την Τρίτη, αλλά δεν αποκλείεται να αναβληθεί.

Δάνειο και προείσπραξη

Αυτό που προέχει στον Παναθηναϊκό δεν είναι ο σχηματισμός νέας διοίκησης, αλλά η αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων που έχει η ΠΑΕ. Μέχρι το τέλος του μήνα οι «πράσινοι» θα πρέπει να φανούν συνεπείς στους διακανονισμούς που έχουν κάνει με διάφορους πιστωτές προκειμένου να περάσουν τον έλεγχο της UEFA και να μην αντιμετωπίσουν κίνδυνο κυρώσεων. Ο Γιάννης Αλαφούζος ήδη έχει προχωρήσει σε κινήσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος ρευστότητας με τη σύναψη δανείου (αναμένεται να μπει ο ίδιος εγγυητής), αλλά και την προείσπραξη μέρους προβλεπόμενων εσόδων για την ΠΑΕ. Στις τάξεις της διοίκησης υπάρχει βεβαιότητα πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα, αλλά γνωρίζουν καλά πως μετά το Νοέμβρη-Δεκέμβρη θα χρειαστεί μία «γενναία» ένεση ρευστού στα ταμεία της ΠΑΕ για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις.

* Η επάνοδος του Χαμπίμπ Σο στη δράση θα αργήσει για 10-15 μέρες ακόμη, αφού δεν κρίνεται έτοιμος και υπάρχει ο κίνδυνος υποτροπής στη θλάση που τον ταλαιπώρησε.Έτσι θα επανέλθει μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, στα μέσα Οκτωβρίου.

Πηγή: sport-fm.gr