Το χειρότερο ξεκίνημα των τελευταίων τριάντα ετών πραγματοποιεί φέτος η ΑΕΚ. Το προηγούμενο αρνητικό σερί ήταν τη σεζόν 1981/82, όταν η Ένωση είχε μόλις δύο βαθμούς ύστερα από τις τρεις πρώτες αγωνιστικές.

Πολλοί είναι οι ποδοσφαιριστές που έχουν πετύχει χατ-τρικ στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά τρία δοκάρια στο ίδιο παιχνίδι μόνο ένας!

Η πρώτη ομάδα που καταφέρνει να φτάσει τις 1.100 νίκες στην Α’ Εθνική έγινε ο Ολυμπιακός

Το sport-fm.gr σάς αναλύει -με τη βοήθεια της γλώσσας των αριθμών- την εικόνα της 3ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Τα σημαντικότερα στατιστικά στοιχεία της 3ης αγωνιστικής

Το χειρότερο ξεκίνημα των τελευταίων τριάντα ετών πραγματοποιεί φέτος η ΑΕΚ. Το προηγούμενο αρνητικό σερί ήταν τη σεζόν 1981/82, όταν η Ένωση είχε μόλις δύο βαθμούς ύστερα από τις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Εκείνη την περίοδο είχε αρχίσει με ήττα από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και στη συνέχεια έφερε δύο ισοπαλίες με τη Δόξα (2-2 εντός) και τη Ρόδο (0-0 εκτός). Εκείνο το σερί συνεχίστηκε και την επόμενη αγωνιστική (ήττα 3-0 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο) και αυτό είναι το νέο αρνητικό ρεκόρ που απειλεί η νεανική ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο ένας βαθμός που πήρε χθες ο «Δικέφαλος» της ΑΕΚ απέτρεψε την επανάληψη της χειρότερης εκκίνησής του από καταβολής Α’ Εθνικής. Το 1963/64 είχε ξεκινήσει με τρεις ήττες: 1-0 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, 2-0 από τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια και 5-4 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Η πρώτη ομάδα που καταφέρνει να φτάσει τις 1.100 νίκες στην Α’ Εθνική έγινε ο Ολυμπιακός, ύστερα από το «τρίποντο» που πήρε στα Γιάννενα απέναντι στον ΠΑΣ.

Το τέρμα που σημείωσε ο Κώστας Μήτρογλου στο προχθεσινό ματς, ήταν το υπ’ αριθμόν 70 για τους Πειραιώτες σε αγώνες με τον «Άγιαξ της Ηπείρου», ανεξαρτήτου έδρας.

Τα 75 ματς πρωταθλήματος στην καριέρα του έφτασε ο Τάσος Παπάζογλου στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ. Συγκεκριμένα, μετράει 38 στη μεγάλη κατηγορία και 37 στη Β’ Εθνική. Από την πλευρά του, ο Χοσέ Χολέμπας συμπλήρωσε 50 αγώνες στη Σούπερ Λίγκα με την ερυθρόλευκη φανέλα. Το ντεμπούτο του ήταν στις 28 Αυγούστου 2010, όταν ο Ολυμπιακός είχε χάσει στην έδρα του Ηρακλή.

Εκτός από τη σεζόν 2002/03, ο Παναθηναϊκός είχε μείνει επτά βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό και μετά την 3η αγωνιστική της σεζόν 2005/06. Και τότε, όμως, κατάφερε να μειώσει τη διαφορά και έχασε τον τίτλο τρεις αγωνιστικές πριν από τη λήξη του πρωταθλήματος, μένοντας μόλις τρεις βαθμούς πίσω από τους Πειραιώτες.

Την υπ’ αριθμόν 250 ήττα στην ιστορία του στην Α’ Εθνική γνώρισε ο Παναθηναϊκός μετά το αρνητικό αποτέλεσμα με τον Πανθρακικό. Το πρώτο αρνητικό αποτέλεσμα του «τριφυλλιού» σημειώθηκε στις 24 Ιανουαρίου 1960, στη 12η αγωνιστική του πρώτου πρωταθλήματος, όταν οι «πράσινοι» έχασαν με 2-1 από τον Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Τους 2.800 βαθμούς συνολικά στην Α’ Εθνική έφτασε ο ΠΑΟΚ με τη χθεσινή του νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα. Οι Θεσσαλονικείς έγιναν η τέταρτη ομάδα που καταφέρνει να σημειώσει αυτό το επίτευγμα, ύστερα από τον Ολυμπιακό (3.454), τον Παναθηναϊκό (3.387) και την ΑΕΚ (3.207).

Τις εκατό συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις έφτασε ο Δημήτρης Κυριακίδης. Ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού μετράει 31 ματς στην Α’ Εθνική (όλους με τους Βοιωτούς), 66 στη Β’ Εθνική και 3 στο Κύπελλο Ελλάδας.

Πολλοί είναι οι ποδοσφαιριστές που έχουν πετύχει χατ-τρικ στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά τρία δοκάρια στο ίδιο παιχνίδι μόνο ένας! Ο λόγος για τον Ρούμπεν Ράγιος, ποδοσφαιριστή του Αστέρα Τρίπολης, που δεν σκόραρε χθες στην Τούμπα, αλλά αυτό που έκανε χθες δεν έχει καταγραφεί στο πρόσφατο παρελθόν. Μάλιστα, ο ΠΑΟΚ έχει την εύνοια της τύχης, αφού τη φετινή σεζόν μετράει πέντε στο παθητικό. Το θέμα, όμως, είναι ότι αυτή είναι η τρίτη φορά τους τελευταίους μήνες που διεξάγεται ματς στην Τούμπα με τρία δοκάρια: το πρώτο ήταν στα περσινά πλέι οφ, όταν ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε με σκορ 1-0 από τον Ατρόμητο. Τότε είχαν δύο δοκάρια ο Αθανασιάδης και ένα ο Σταφυλίδης και η άλλη στις 18 Απριλίου κόντρα στη Δόξα Δράμας με τους Σταφυλίδη, Παναγιωτούδη και Γκαρσία.

Τις διακόσιες συμμετοχές στα επαγγελματικά πρωταθλήματα συμπλήρωσε το Σάββατο ο Χρήστος Μίνγκας. Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός του Πανθρακικού έχει παίξει σε 3 αγώνες στην Α’ Εθνική, 171 της Β’ (όπου και έκανε ντεμπούτο στις 24/8/2003, στον αγώνα Πανσερραϊκός – Κασσάνδρα 1-0) και 26 ματς στη Γ’.

Περίπου τρία χρόνια χρειάστηκε να περάσουν για να τελειώσει μία ομάδα σε αγώνα της μεγάλης κατηγορίας με οχτώ ποδοσφαιριστές λόγω αποβολών. Η προηγούμενη ήταν στις 7 Νοεμβρίου 2009, όταν η Καβάλα φιλοξενήθηκε από τον Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και βρέθηκε στην ίδια θέση με τη Βέροια. Τότε είχαν αποβληθεί με κόκκινη κάρτα τους Ντικρόκ (68′), Οικονόμου (89′) και Ονουάτσι (94′), αλλά κράτησε κι αυτή το 0-0 έως το τέλος!

Η πρώτη «νεοφώτιστη» ομάδα στα χρονικά της Α’ Εθνικής που δεν έχει δεχθεί γκολ στους τρεις πρώτους αγώνες της είναι ο Πλατανιάς. Αήττητες και, μάλιστα, με τα ίδια αποτελέσματα (μία νίκη, δύο ισοπαλίες) είχαν μείνει και η Καστοριά το 1974/75 και ο Ολυμπιακός Λευκωσίας το 1967/68, έχοντας, όμως, δεχτεί γκολ.

Πηγή: sport-fm.gr