Βέβαιος για την συμμετοχή του Ολυμπιακού Βόλου στο πρωτάθλημα της Football League την επόμενη αγωνιστική περίοδο, εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Μποτσιβάλης.

Με δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας, ο πρόεδρος της ομάδας αποκάλυψε ότι έχει λάβει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις για την συμμετοχή του συλλόγου στην δεύτερη τη τάξη κατηγορία (χωρίς ωστόσο να κατονομάσει την πηγή τους) ενώ χαρακτήρισε πραξικοπηματική οποιαδήποτε άλλη απόφαση ληφθεί για τους Βολιώτες.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κύριος Μποτσιβάλης:

Για την αγωνία όλων αναφορικά με την απόφαση τόνισε: «Εάν η αγωνία των φιλάθλων έχει φτάσει στο κατακόρυφο, καταλαβαίνετε το δικό μου το άγχος, καθώς χρειάζεται να κρατήσω όλους αυτούς τους ανθρώπους, με τους οποίους έχουμε συμφωνήσει, δηλαδή με παίκτες, προπονητές και γυμναστές, γιατί δεν μπορούν να υπογράψουν συμβόλαιο, αν δε βγει οριστικά η απόφαση. Δεν μπορείς να τους λες σήμερα-αύριο και να τους κοροϊδεύεις κάθε μέρα. Εμείς βέβαια δεν κοροϊδεύουμε κανέναν, αλλά ίσως έτσι να το θεωρούν.

Πλέον “σφίγγουν»” τα χρονικά περιθώρια, γιατί είμαστε μια νεοσύστατη ομάδα και πρέπει να ξεκινήσουμε από το μηδέν. Όλοι οι παίκτες, βασικοί ή αναπληρωματικοί, είναι καινούργιοι, όλη η ομάδα στήνεται από την αρχή. Άρα λοιπόν πρέπει να προετοιμαστούμε γρήγορα και εντατικά και με πολύ πάθος, που θα το έχουμε, γιατί είμαστε τόσο καιρό εκτός γηπέδων».

Αναφορικά με την τακτική που ακολούθησε ο Ολυμπιακός Βόλου όλο αυτό το διάστημα, είπε:
«Κλείσαμε χρόνο και ακόμη να βγει δικαστική απόφαση. Η συνδιαλλαγή στην Ελλάδα είναι το καλύτερο πράγμα. Ακολουθήσαμε αυτόν τον δρόμο, γιατί αλλιώς θα περιμέναμε τον Νοέμβριο απόφαση δικαστηρίου. Δε θα έπαιζε ο Ολυμπιακός πουθενά και θα πηγαίναμε για το 2013-14. Θα ξεχνούσαμε ό ένας τον άλλον. Γι’ αυτό προτίμησα να παίξουμε στη Β’ Εθνική, όχι ότι απέκλεισα εγώ τη Σούπερ Λιγκ.

Αν υποθέσουμε ότι μας δέχονταν στη Σούπερ Λιγκ τώρα και γίνονταν 18 οι ομάδες, δε θα υπήρχαν ενστάσεις από ομάδες της Football league; Άρα δε θα μπορούσαμε να παίξουμε από την αρχή του πρωταθλήματος. Εμείς κρατάμε χαμηλούς τόνους».

Για το αν είναι σίγουρος για την συμμετοχή της ομάδας στην Football League, αποκάλυψε:
«Έχουμε διαβεβαιώσεις για τη Β’ Εθνική. Δε χρειάζεται να αναφέρουμε ονόματα και να λέμε τι θα πουν οι αρμόδιοι πριν απ’ αυτούς. Αυτό που θέλεις εσύ, μπορεί να το διεκδικεί και κάποιος άλλος. Άρα δε χρειάζεται να ξέρει τι θέλεις εσύ ακριβώς. Εγώ είμαι σίγουρος για τη δικαίωση, αλλά μας κυνηγάει ο χρόνος. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη μας δεχθούν στη Football League. Τότε θα μιλάμε για πραξικόπημα και από την άλλη μεριά (σ. του Ολυμπιακού Βόλου) για επανάσταση.

Είναι κάτι όμως που δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί. Δε θα προχωρούσα τον σχεδιασμό, αν δεν μπορούσα να μιλήσω με σιγουριά για Β’ Εθνική. Για ποια κατηγορία να μιλάμε; Αν γίνει κάτι άλλο, τότε προτιμούμε τα δικαστήρια και οι κινητοποιήσεις δε θα είναι μόνο αυτές. Αλλά βγάλτε το από το μυαλό σας».

Όσον αφορά τον προγραμματισμό ενόψει της νέας περιόδου, ο πρόεδρος της ομάδας δήλωσε:
«Είμαστε έτοιμοι, γιατί δε μένει χρόνος. Οι μέρες είναι μετρημένες στα δάχτυλα, για να γίνει η προετοιμασία και να δώσουμε και δύο-τρεις φιλικούς αγώνες. Τιμ-μάνατζερ θα είναι ο Τάκης Γιαννόπουλος. Έχουμε και πρώτη επιλογή για προπονητή, αλλά έχουμε και εναλλακτική λύση, όμως όσο περνάει ο χρόνος τα πράγματα δυσκολεύουν. Η ομάδα θα παίξει στο Πανθεσσαλικό, γιατί το ΕΑΚ δεν μπορεί να πάρει έγκριση.

Υπάρχει επικινδυνότητα με τις κερκίδες. Έχουμε κάνει τους υπολογισμούς μας για το οικονομικό κομμάτι του Πανθεσσαλικού. Θέλουμε να βγει η επίσημη απόφαση, για να ξεκινήσουμε προετοιμασία πιο νωρίς από τον 1η Αυγούστου. Θα περιμένουμε από την Ένωση Β’, Γ’ Εθνικής να μας στείλει αμέσως τα ηλεκτρονικά συμβόλαια. Θα υπάρχουν σίγουρα στο ρόστερ και ποδοσφαιριστές από την πρώην Β’ ΠΑΕ».

Για το νέο Δ.Σ, ανέφερε:
«Θα πρέπει να πάψει να υπάρχει διοίκηση Πρωτοδικείου, που είχε μικρότερες ευθύνες, ενώ το νέο Δ.Σ θα έχει άλλες οι ευθύνες. Θα υπάρχουν μέλη και από τα νυν αλλά και νέα. Θα προτιμήσουμε Βολιώτες επιχειρηματίες».

Για το ότι η ΕΠΟ δε θέλει να επιβάλει την απόφασή της για τοποθέτηση του Ολυμπιακού στη Β’ Εθνική και θα παραπέμψει το θέμα στη Ένωση Β’ και Γ’ Εθνικής: «Είναι νομικό το θέμα. Θα γίνουν κι άλλες τροποποιήσεις στο ποδόσφαιρο, τις οποίες δε θα τις ανακοινώσω εγώ. Θα γίνουν αλλαγές και στη Σούπερ Λιγκ και στη Football League, ίσως και παρακάτω».

Για τις δηλώσεις Θεοδωρίδη ότι δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για το θέμα το Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας και δεν ότι δεν έχει καμία ενημέρωση από την ΕΠΟ: «Ακόμη και σε μια οικογένεια, πάντα υπάρχουν διαφωνίες».

Τέλος, ο κ. Μποτσιβάλης επιβεβαίωσε ότι αυτός θα συνεχίσει να είναι πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου, ενώ εντύπωση προκάλεσε η υπόσχεση ότι όταν τελειώσει θετικά η υπόθεση της ομάδας του, τότε θα προβεί σε αποκαλύψεις: «Όταν θα έρθει η τελική νίκη σ’ αυτήν την ιστορία, το παρελθόν θα το θυμόμαστε σαν ένα κακό όνειρο και τότε θα ‘ρθει η στιγμή που πρέπει να τα πούμε όλα και να μιλήσουμε εφ’ όλης της ύλης».

Πηγή: Sport-fm.gr