Για όλα τα θέματα της πολιτικής και όχι μόνο επικαιρότητας ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο κ. Μαρινάκης εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, όταν ρωτήθηκε για το βίντεο που ανάρτησε στα social media.

«Με όλο το σεβασμό στο πρόσωπο και την ιδιότητά του κ. Κασσελάκη είναι καιρός να αφήσει τα βίντεο και να διαβάζει τα επίσημα στοιχεία από την ΕΡΓΑΝΗ. Σε λιγότερες από μια στις 1.000 επιχειρήσεις έγιναν δεκτές οι αιτήσεις και είναι τόσες οι δικλείδες και τα φίλτρα που απορρίφθηκαν 970 αιτήσεις. Ο νόμος αυτός δεν είναι εξαήμερη εργασία στην Ελλάδα αλλά μια πρόβλεψη με φίλτρα», τόνισε.

Κατηγόρησε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «Κάνει συρραφή βίντεο και δεδομένων με πράγματα που δεν ισχύουν και δεν συκοφαντεί μόνο την κυβέρνηση αλλά και τη χώρα. Ενώ γνωρίζει ότι αυτό δεν ισχύει, τη μέρα που δημοσιεύονται τα στοιχεία βγάζει ένα βίντεο που έχει ένα ψευδές συμπέρασμα. Αν θέλει ο κ. Κασσελάκης υπάρχουν πολλά βίντεο και έρευνες που μπορεί να δει την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα και αν δεν τα έχει να του τα στείλουμε εμείς».

«Ο πρωθυπουργός ακούει τους βουλευτές του»

Για όσα έγιναν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και την απόσυρση της πρότασης διορισμού της καθηγήτριας Αικατερίνης Φουντεδάκη στην Εθνική Επιτροπή Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ο κ. Μαρινάκης είπε ότι δεν υπάρχει καμία επιστημονική στοχοποίηση ή η όποια αμφισβήτηση της κατάρτισής της. «Υπήρξαν επιφυλάξεις βουλευτών της ΝΔ και όπως έχει συμβεί πολλές φορές ο πρωθυπουργός άκουσε αυτές τις επιφυλάξεις. Επειδή είναι πολύ σημαντική η γνώμη των βουλευτών μας και σε όλη αυτή την περίοδο έχουν στηρίξει τις πολιτικές μας και αποφασίστηκε να αναβληθεί η συνεδρίαση και να αναζητηθεί νέο πρόσωπο».

«Δίκαιη και στοχευμένη παρέμβαση»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπερασπίστηκε την επιλογή για την επιδότηση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος μιλώντας για δίκαιη και στοχευμένη παρέμβαση για την στήριξη των νοικοκυριών. Τόνισε ότι όποτε χρειάζεται η κυβέρνηση θα παρεμβαίνει.

«Ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε την εθνική γραμμή»

Αναφορικά με την επίθεση που δέχθηκε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας από την Τουρκία για το Κυπριακό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Δεν εκφράζει σε τίποτα διαφορετική θέση ο κ. Δένδιας. Η ιστορία δεν θα ξαναγραφτεί. Η ιστορία γράφτηκε με πόνο, με αίμα και με νεκρούς. Ο κ. Δένδιας εξέφρασε την ελληνική, την κυπριακή την κοινή μας θέση. Είναι σημαντικό να συνεχιστεί ο διάλογος με την Τουρκία. Η γραμμή είναι μια η κοινή εθνική γραμμή».

Άδειασμα Αυγενάκη

Αναφορικά με την απόσυρση της μήνυσης από τον υπάλληλο του αεροδρομίου εναντίον του κ. Λευτέρη Αυγενάκη ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι το γεγονός αυτό δεν αλλάζει απολύτως τίποτα.