Μετά τη διάγνωσή του με κορονοϊό κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Λας Βέγκας, ο 81χρονος αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, επέστρεψε στο Ντέλαγουερ το βράδυ της Τετάρτης.

Βίντεο που δημοσιεύει η dailymail δείχνει τον Μπάιντεν, χωρίς μάσκα, να βγαίνει από το Air Force One, κάνοντας πολλές φορές παύσεις, προτού φορέσει μάσκα μέσα στο μαύρο προεδρικό SUV. Φαίνεται, επίσης, να χρειάζεται κάποια βοήθεια για να μπει στο αυτοκίνητο, πριν η αυτοκινητοπομπή απομακρυνθεί.

Τις τελευταίες 24 ώρες διέρρευσαν ιδιωτικές συνομιλίες με τρεις κορυφαίους Δημοκρατικούς του Κογκρέσου – και όλοι φέρονται να έδωσαν στον Μπάιντεν την ίδια συμβουλή: «Δεν πρόκειται να κερδίσει και είναι καιρός να φύγει», αναφέρει το βρετανικό μέσο.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN μετέδωσε επικαλούμενο τέσσερις πηγές, ότι η Νάνσι Πελόζι, η πρώην «speaker» και μορφή που διατηρεί μεγάλη επιρροή στην παράταξη των Δημοκρατικών, τόνισε προ ημερών τηλεφωνικά στον πρόεδρο Μπάιντεν πως δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι δεν θα καταφέρει να κερδίσει τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο για την προεδρία, Ντόναλντ Τραμπ.

Η ίδια φέρεται να του είπε ακόμη πως, αν παραμείνει στην κούρσα, ενδέχεται θα εκμηδενίσει τις πιθανότητες του κόμματος να ανακτήσει την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Νωρίτερα, το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε πως δικές του πηγές ανέφεραν ότι ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών, Τσακ Σούμερ, είπε στον πρόεδρο κατά τη διάρκεια συνάντησής τους το Σάββατο πως το καλύτερο για τη χώρα και την παράταξη θα ήταν να τερματίσει την εκστρατεία για την επανεκλογή του και παρόμοια θέση εξέφρασε, επίσης, ο ηγέτης της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Χακίμ Τζέφρις.

Αντιδρώντας στις πληροφορίες αυτές, εκπρόσωπος του γραφείου του κ. Σούμερ έκανε λόγο για «αβάσιμη σεναριολογία».

Ο Δημοκρατικός βουλευτής, Άνταμ Σιφ, επίσης μορφή των Δημοκρατικών με επιρροή, έγινε χθες ο 20ός κοινοβουλευτικός της παράταξης που κάλεσε δημόσια τον κ. Μπάιντεν, 81 ετών, να αποσυρθεί.