Ο σύζυγος της Σερένα Γουίλιαμς, Αλέξις Οχάνιαν, αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με τη νόσο του Lyme. Ο 41χρονος συνιδρυτής του Reddit αποκάλυψε με αναρτήσεις του στο X ότι έμαθε ότι διαγνώστηκε με την ασθένεια, αφότου υποβλήθηκε σε πολλαπλές ιατρικές διαδικασίες και χωρίς να φέρει κάποιο σύμπτωμα.

«Κάνοντας μια πλήρη σειρά σαρώσεων υγείας, τεστ, κ.λπ. και ανακάλυψα ότι έχω τη νόσο του Lyme. Άγριο. Χωρίς συμπτώματα, ευτυχώς, αλλά θα θεραπευτώ», είπε ο σύζυγος της Σερένα Γουίλιαμς, ο οποίος έχει αποκτήσει δύο παιδιά μαζί με τη διάσημη τενίστρια.

Ο Αλέξις Οχανιάν είπε ότι ενώ έχει οικογενειακό ιστορικό που συνδέεται με την πάθηση, πιάστηκε απροετοίμαστος από τη διάγνωση, καθώς δεν ανήκε στην ομάδα που συνήθως εκτίθεται στην πάθηση γεωγραφικά. «Έχω ένα κοντινό μου πρόσωπο που το είχε πριν από μερικά χρόνια, εμφάνισε πολλά συμπτώματα κ.λπ. και απλά δεν μπορούσα να το καταλάβει μέχρι που του έκαναν τεστ και μετά το εντόπισαν. Περνάω τόσο λίγο χρόνο στην έρημο/βορειοανατολικά και ήταν μια έκπληξη» σημείωσε.

Τι είναι η νόσος του Lyme

Η νόσος του Lyme είναι «μια ασθένεια που προκαλείται από τα βακτήρια της βορρελίας», σύμφωνα με την Mayo Clinic. Οι άνθρωποι συνήθως προσβάλλονται από τη νόσο του Lyme από το τσίμπημα ενός τσιμπουριού που μεταφέρει τα βακτήρια. Η θεραπεία, σε όλα τα στάδια της νόσου, απαιτεί τη χρήση αντιβιοτικών, κυρίως αμπικιλλίνης, κεφαλοσπορινών και δοξυκυκλίνης. Η διάρκεια της αγωγής είναι τουλάχιστον 10 ημέρες και μπορεί να παραταθεί ανάλογα με τη βαρύτητα των συμπτωμάτων.

Στους ασθενείς που βρίσκονται στο τρίτο και χρόνιο στάδιο της νόσου είναι απαραίτητη η φυσική και ψυχολογική βοήθεια στην αντιμετώπιση των μεταβολών στον τρόπο της καθημερινής διαβίωσής τους, της σχέσης τους με τα μέλη των οικογενειών τους και στην ικανότητα εκτέλεσης βασικών δραστηριοτήτων τους.