Στα προσφυγόπουλα που το έχουν ανάγκη θα δώσει τα έσοδα από το βίντεο κλιπ του νέου της τραγουδιού, «Αχ, θάλασσα» η Μαρίνα Σάττι σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, όπως δήλωσε και η ίδια. Το εξαιρετικό βίντεο κλιπ περνά ένα ισχυρό μήνυμα για τους χιλιάδες ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους στη Μεσόγειο, ενώ το τραγούδι έχει αφιερώσει στον πατέρα της, που πέθανε λίγους μήνες πριν και είχε καταγωγή από το Σουδάν.

Στο νέο της βίντεο για το τραγούδι «Αχ, θάλασσα», η Μαρίνα Σάττι αναδεικνύει μια σκληρή πραγματικότητα, αυτή των τουλάχιστον 29.984 ανθρώπων, εκ των οποίων τα 1.274 είναι παιδιά, που έχουν πεθάνει στις θάλασσες της Μεσογείου, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ.

Το βίντεο κλιπ, σκηνοθετημένο από τον Cyprien Clément-Delmas και με τη συνδρομή των Hiersoir (Γαλλία) και Nomad Productions (Ελλάδα), παρουσιάζει μια σειρά από συγκλονιστικές εικόνες. Από πλάνα με φράχτες και σωσίβια μέχρι προσωπικά αντικείμενα που επιπλέουν στη θάλασσα, το βίντεο κλιπ επιχειρεί να καταγράψει την τραγική μοίρα των προσφύγων. Η Μαρίνα Σάττι κάθεται μεσοπέλαγα σε μια ψαρόβαρκα, πριν βουτήξει στο νερό, αποτυπώνοντας τη ζοφερή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες.

Στην αρχή του βίντεο, εμφανίζεται η αφιέρωση «For my dad», αφού ο πατέρας της, που είχε καταγωγή από το Σουδάν, πέθανε πριν από λίγους μήνες και το τραγούδι «Αχ, θάλασσα» είναι αφιερωμένο σε αυτόν. Η Σάττι, μιλώντας για τη νέα της δουλειά, δήλωσε: «Το πρότζεκτ έγινε σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και όλα τα έσοδα από αυτό το βίντεο κλιπ θα δοθούν για να βοηθήσουμε τα παιδιά-πρόσφυγες που το έχουν ανάγκη».

Το τραγούδι «Αχ, θάλασσα», από το νέο της άλμπουμ «P.O.P.», περιλαμβάνει στίχους που αναφέρονται στη θάλασσα ως πηγή τόσο γαλήνης όσο και τραγωδίας. Η Σάττι, με την υπέροχη μπαλάντα της, υποκλίνεται με σεβασμό στα χιλιάδες θύματα πολέμων, διώξεων και βίας που δεν βρήκαν καταφύγιο στη στεριά της Δύσης.

Το βίντεο κλιπ έχει λάβει θετικά σχόλια για τη σκηνοθεσία του και τον συμβολισμό του, δείχνοντας την αντίθεση μεταξύ της ευτυχίας των λουόμενων και της τραγωδίας των προσφύγων. Η Μαρίνα Σάττι, μέσα από την τέχνη της, επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την προσφυγική κρίση και να προσφέρει έμπρακτη βοήθεια στα παιδιά που έχουν ανάγκη, μέσω των εσόδων από το βίντεο κλιπ.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση που είχε κάνει σε προηγούμενη συνέντευξη, με αφορμή τον θάνατο του πατέρα της: «Κι ενώ σκέφτομαι ότι είναι εκεί, μακριά, μόνος του –με έχει στοιχειώσει αυτή η σκέψη και αυτή η εικόνα–, ξαφνικά κοιτάζω δίπλα του και βλέπω πάρα πολλούς τάφους με την ίδια ημερομηνία θανάτου: “26/5, Συρία“. Ήταν άνθρωποι που πνίγηκαν σε ναυάγιο και τους μετέφεραν όλους εκεί, σε κάτι τάφους μισό μέτρο. Κοιτάζω από την άλλη, “9/1 Αφγανιστάν”, άνθρωποι που πνίγηκαν σε άλλο ναυάγιο. Δεν ξέρω αν με έχει στοιχειώσει πιο πολύ η εικόνα του μπαμπά μου, που εμφανίζεται κάθε φορά που κλείνω τα μάτια μου, ή αυτό που συνέβαινε δίπλα του», είπε η Μαρίνα Σάττι.