Την πρώτη της συνέντευξη, λίγο καιρό μετά τη Eurovision 2024, παραχώρησε η Μαρίνα Σάττι στη LIFO, η οποία μίλησε για την εμπειρία που έζησε στο Μάλμε της Σουηδίας, τα αρνητικά σχόλια που άκουσε και για τον θάνατο του πατέρα της.

Η Μαρίνα Σάττι έχασε τον πατέρα της λίγο καιρό πριν ταξιδέψει για το Μάλμε της Σουηδίας και μίλησε για αυτή την απώλεια στη συνέντευξή της. Η ίδια εξέφρασε το παράπονό της που ο πατέρας της είναι θαμμένος στην Κομοτηνή, μιας και δεν υπάρχει στην Αθήνα μουσουλμανικό νεκροταφείο.

«Πέθανε ο μπαμπάς μου και πήγαμε στην Κομοτηνή γιατί δεν υπάρχει μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Αθήνα – τότε που με κυνηγούσαν οι δημοσιογράφοι και έλεγαν ότι δεν τους μίλησα πήγαινα στην κηδεία, σε ένα νεκροταφείο που είναι μακριά. Ο μπαμπάς μου είναι θαμμένος εκεί, δεν είναι στην Αθήνα και δεν μπορώ να τον επισκεφτώ αύριο, αν θέλω».

Τέλος, έκανε μια αναφορά στους διπλανούς τάφους που έχει παρατηρήσει στο νεκροταφείο από θύματα ναυαγίων. «Κι ενώ σκέφτομαι ότι είναι εκεί, μακριά, μόνος του –με έχει στοιχειώσει αυτή η σκέψη και αυτή η εικόνα–, ξαφνικά κοιτάζω δίπλα του και βλέπω πάρα πολλούς τάφους με την ίδια ημερομηνία θανάτου: «26/5, Συρία». Ήταν άνθρωποι που πνίγηκαν σε ναυάγιο και τους μετέφεραν όλους εκεί, σε κάτι τάφους μισό μέτρο. Κοιτάζω απ’ την άλλη, «9/1 Αφγανιστάν», άνθρωποι που πνίγηκαν σε άλλο ναυάγιο. Δεν ξέρω αν με έχει στοιχειώσει πιο πολύ η εικόνα του μπαμπά μου, που εμφανίζεται κάθε φορά που κλείνω τα μάτια μου, ή αυτό που συνέβαινε δίπλα του» είπε η Μαρίνα Σάττι.