Συνέντευξη στο CNN παραχώρησε ο Αλεξάντερ Πάτο, με αφορμή τις δίκες για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων. Ο Βραζιλιάνος παραδέχτηκε πως αυτή η κατάσταση είναι δυσάρεστη και τόνισε πως παίκτες και παράγοντες πρέπει να προσπαθήσουν μαζί για την «αναγέννηση» του ιταλικού ποδοσφαίρου.

Το σκάνδαλο των στημένων αγώνων που συγκλονίζει την Ιταλία, έχει επηρεάσει όλους τους παίκτες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της χώρας, ανεξάρτητα από την καταγωγή τους. Ένας από τους ποδοσφαιριστές που νιώθει δυσάρεστα για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ιταλικό ποδόσφαιρο είναι ο Αλεξάντερ Πάτο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN ο Βραζιλιάνος άσος δεν δίστασε να τονίσει πως «όσα έχουν γίνει μπορεί να έχουν συνέπειες για όλους μας. Κυρίως, όμως, για την εικόνα του ιταλικού ποδοσφαίρου.»

Οι δίκες έχουν ήδη προχωρήσει και σύντομα αναμένονται οι ποινές που θα επιβληθούν στους ένοχους. Ο Πάτο βλέπει πως τώρα είναι ευκαιρία για μια καινούργια αρχή. «Είναι ώρα να γυρίσουμε σελίδα στην ιστορία αυτή και να προσπαθήσουμε όλοι, ξένοι και Ιταλοί, να αποδείξουμε πως το ποδόσφαιρο εδώ είναι σε υψηλό επίπεδο.»

Όσο για την προσπάθεια της εθνικής Ιταλίας στο Euro, ο Πάτο δεν κρύβει πως την υποστηρίζει θερμά. «Παρακολουθώ τους αγώνες και εύχομαι στην Ιταλία να κατακτήσει το τρόπαιο. Θα ήταν σημαντικό για την καινούργια αρχή που όλοι επιζητούμε», δήλωσε, αποδεικνύοντας πως το μυαλό του δεν φεύγει από το σκάνδαλο και τις συνέπειες που αυτό έχει.

Πηγή: sport-fm.gr