Η Εθνική ομάδα συγκεντρώθηκε ενόψει της πρεμιέρας των προκριματικών του Euro 2012 κόντρα στη Γεωργία και ο Κώστας Κατσουράνης τόνισε πως πρόκειται για πολύ σημαντικό παιχνίδι.

Ο αμυντικός μέσος του Παναθηναϊκού τόνισε πως κόντρα στη Γεωργία είναι ένα ματς που κρύβει παγίδες: «Είναι δύο δύσκολα παιχνίδια. Πρώτα θα κοιτάξουμε τη Γεωργία. Να δημιουργήσουμε καλή ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Ίσως να είναι πιο σημαντικό ματς αυτό με τη Γεωργία. Θα ήταν καλύτερο να έχουμε παιχνίδια στα πόδια μας και νομίζω ότι την εποχή αυτή που οι ομάδες δεν είναι απόλυτα έτοιμες, είναι καλό που θα παίξουμε με την Κροατία εκτός έδρας».

Για το πού θα κριθεί η πρόκριση:
«Πρέπει να κερδίζεις τα θεωρητικά εύκολα ματς και να μαζέψεις όσους περισσότερους βαθμούς γίνεται στα πιο δύσκολα. Όταν δεν παίζουμε καλά, τίποτα δεν είναι εύκολο».

Για τα νέα δεδομένα με τον Φερνάντο Σάντος στη τεχνική ηγεσία της ομάδας:
«Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε πολύ χρόνο. Πρέπει να τα δώσουμε όλα. Χρειάζεται χρόνος για να εφαρμόσουμε τα όσα θέλει ο προπονητής. Το καλό είναι ότι οι παίκτες γνωρίζονται μεταξύ τους και αυτό θα μας βοηθήσει».

«Πετρό»: «Να ξεκινήσουμε νικηφόρα»
Δηλώσεις έκανε και ο Αντώνης Πετρόπουλος που έθεσε ως στόχο τη νίκη στη πρεμιέρα: «Το πρώτο ματς είναι δύσκολο, επειδή είναι η πρεμιέρα της προκριματικής φάσης. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να ξεκινήσουμε νικηφόρα και μετά να κοιτάξουμε την Κροατία. Έχουμε πολύ καλή ομάδα και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Για τον κόσμο:

«Πρέπει να βοηθήσει ο κόσμος. Τον θέλουμε κοντά μας για να μας δώσει ώθηση και να πετύχουμε τον στόχο μας. Η ψυχολογία μου είναι ανεβασμένη. Αυτό είναι σημαντικό κομμάτι. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Πάνω από όλα να είμαι υγιής. Στο πίσω μέρος του μυαλού μου περίμενα την κλήση».

Κάλεσε Μιχαηλίδη ο Σάντος

Παράλληλα, δεδομένου του τραυματισμού του Κώστα Χαλκιά, ο Σάντος κάλεσε για τις αναμετρήσεις με Γεωργία και Κροατία ως τρίτο τερματοφύλακα μετά τους Αλέξη Τζόρβα και Μιχάλη Σηφάκη τον Χρυσόστομο Μιχαηλίδη του Ατρομήτου.

Η αποστολή της Εθνικής

Τερματοφύλακες: Τζόρβας, Σηφάκης, Μιχαηλίδης.
Αμυντικοί: Βύντρα, Σεϊταρίδης, Παπασταθόπουλος, Α. Παπαδόπουλος, Μαλεζάς, Σπυρόπουλος, Τζαβέλλας.
Μέσοι: Κατσουράνης, Τζιόλης, Τοροσίδης, Μανιάτης, Καραγκούνης, Καφές, Κονέ.
Επιθετικοί: Πετρόπουλος, Νίνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου, Γκέκας.