Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας αποτελεί αυτή τη στιγμή προτεραιότητα στον Ολυμπιακό, στον οποίο δεν παύουν να ασχολούνται με τον διάδοχο του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Οι Πειραιώτες συνεχίζουν να κοιτάζουν την ισπανική αγορά, με τα ονόματα των Μίτσελ, Καπαρός, Μαρτίνεθ να παραμένουν ψηλά στη σχετική λίστα και δεν έχουν «κάψει» ακόμα την περίπτωση Έμερι.

Οι όποιες εξελίξεις στο συγκεκριμένο ζήτημα αναμένεται να προκύψουν από την επόμενη εβδομάδα, αφού ο Πεπ Γκουαρντιόλα αναμένεται σήμερα να ανακοινώσει την αποχώρησή του από την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα στο τέλος της σεζόν και θα υπάρξει «ντόμινο» στους πάγκους των υπόλοιπων ισπανικών ομάδων.

Εκτός από την Ισπανία, υπάρχουν ενδιαφέρουσες περιπτώσεις προπονητών και από την Πορτογαλία, δηλαδή των Πασιένσια (έχει πάει με την Μπράγκα στον τελικό του Europa League), Ζόρζε Ζέσους (της Μπενφίκα), Βίτορ Περέιρα (της Πόρτο) και έχει προταθεί ο Ζόρζε Κόστα.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ενημερώνεται συνεχώς για τους προπονητές που μπορούν να προσφέρουν στην ομάδα και να φτάσουν ακόμη ψηλότερα την επόμενη σεζόν. Μάλιστα, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ να δώσει τις τελικές κατευθύνσεις για να υπάρξουν και ουσιαστικές εξελίξεις.

«Μάχη» για την 18άδα

Προβληματισμένος από τον κανονισμό της ΕΠΟ που επιβάλει στις ομάδες να έχουν στις 18αδες του δύο νεαρούς ποδοσφαιριστές και να αφήσει εκτός κάποια «ονόματα» του Ολυμπιακού παρουσιάζεται ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Αρχικά ας πάρουμε το σενάρια με την ενδεκάδα και τους παίκτες που προτίθεται να ξεκινήσει (20:30, OTE Sport 1 και ΣΚΑΪ) κόντρα στον Ατρόμητο: κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Κάρολ, ο οποίος μπροστά του θα έχει – από δεξιά προς αριστερά – τους Τοροσίδη, Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Μαρκάνο. Ως αμυντικά χαφ θα παίξουν ο Ορμπάιθ και Μανιάτης, ενώ πιο μπροστά θα είναι ένας εκ των Φουστέρ ή Μακούν. Την επιθετική τριπλέτα θα αποτελέσουν οι Αμπντούν, Μιραλάς και Τζεμπούρ.

Μαζί με τους Μέγερι, Ποτουρίδη και έναν εκ των Διαμαντάκου, Λυκογιάννη, μένουν μόνον δύο θέσεις. Λογικά ακόμη μία θα εξαρτηθεί από τον Ιμπαγάσα, ενώ λογικά μέσα θα είναι ο Φετφατζίδης που είναι «ανεβασμένος» τις τελευταίες εβδομάδες.

Ωστόσο, θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί ο Μοντέστο, ενώ είναι πιθανό να μείνουν εκτός ποδοσφαιριστές όπως Φέισα, Ντιόγο, Καζίμ, Μόνχε και Παπάζογλου.

Πηγή: sport-fm.gr