Ο Χατέμ Μπεν Αρφά αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στη Νιουκάστλ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Μαρσέιγ, Ζαν Κλοντ Ντασιέ, χθες το βράδυ. Ήταν γνωστό εδώ και καιρό ότι ο Γάλλος άσος βρισκόταν κοντά στην πόρτα της εξόδου από το «Βελοντρόμ» και φαίνεται ότι τις επόμενες ημέρες η Αγγλική ομάδα αναμένεται να ανακοινώσει και επίσημα την απόκτησή του από τους Μασσαλούς για ένα χρόνο με τη μορφή δανεισμού, με το ύψος της οψιόν αγοράς να εικάζεται ότι αγγίζει τα 8 εκατ ευρώ.

Στην αποκάλυψη αυτή προέβη ο πρόεδρος της Γαλλικής ομάδας, Ζαν Κλοντ Ντασιέ, στο Canal+ χθες το βράδυ, έπειτα από το άσχημο ξεκίνημα της ομάδας του στη Λιγκ 1 και την ήττα από την Καέν. Ο Μπεν Αρφά παρότι δεν ξεκίνησε καλά την περυσινή σεζόν και ήταν ξανά εκτός των πλάνων του Ντιντιέ Ντεσάμπ, κατάφερε προς το τέλος της σεζόν να κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις και να είναι ένας από τους λόγους που οι «Φωκαείς» κατέφεραν να ξεφύγουν των αντιπάλων τους προς το τέλος του Σαμπιονά, με συνέπεια να κατακτήσουν το πρώτο τους πρωτάθλημα από το …μακρινό 1992.

Φαίνεται, όμως, ότι και πάλι κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας ο 23χρονος μεσοεπιθετικός δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του και η Μαρσέιγ θα βάλει στα ταμία της το ποσό των 800.000 ευρώ για το δανεισμό του στη Νιούκαστλ, ενώ αποτελεί παίχτη της ομάδας της Μασσαλίας από το καλοκαίρι του 2008, όταν αποκτήθηκε από τη Λυόν έναντι περίπου 14 εκατ ευρώ.

Πηγή: gazzetta.gr