«Μοιρασιές» τέλος! Το ποδοσφαιρικό ντέρμπι των «αιωνίων» δεν έβγαλε νικητή, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως στην αντίστοιχη αποψινή μάχη του μπάσκετ μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ θα υπάρχει τέτοιος. Οι δύο κορυφαίες ομάδες της χώρας συγκρούονται στην πρώτη από τις-κατά φαινόμενα και φέτος-πολλές αναμετρήσεις τους με έπαθλο την κορυφή στην Α1.

Και μπορεί το σημερινό ματς να μην κρίνει κάποιον τίτλο, μπορεί ακόμη και το προβάδισμα που δίνει για την πρωτιά στην κανονική περίοδο να μη λέει πολλά αφού στα πλέι οφ όλα μπορούν να ανατραπούν, αλλά το κίνητρο για νίκη είναι εκατέρωθεν υψηλό.

Υπάρχουν λόγοι…

Οι μεν «πράσινοι» μοιάζουν με πληγωμένο θηρίο μετά τις διαδοχικές ήττες τους στην Ευρωλίγκα από ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μπάμπεργκ. Σίγουρα, λοιπόν, δεν θα θέλουν επ ουδενί να… τριτώσει το κακό και μάλιστα μπροστά στο κοινό τους, απέναντι στον μεγάλο τους αντίπαλο. Παράλληλα, θέλουν να επιβεβαιώσουν στο παρκέ την τουλάχιστον θεωρητική υπεροχή που έχουν φέτος από τον Ολυμπιακό. Και παρότι δεν το παραδέχονται, πέρα από τη νίκη κι εφόσον αυτή εξασφαλιστεί, ζητούμενο είναι και μία διαφορά, που θα δώσει προβάδισμα σε περίπτωση ισοβαθμίας (μιας και πιθανώς ούτε φέτος να υποστούν οι «αιώνιοι» άλλη ήττα) και θα καταφέρει… ψυχολογικό πλήγμα στον αντίπαλο. Και φυσικά, μην ξεχνάμε την περσινή ήττα στην κανονική περίοδο μέσα στο ΟΑΚΑ, για την οποία ασφαλώς και θα θέλουν ρεβάνς οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης.

Οι δε «ερυθρόλευκοι» έχουν τους δικούς τους λόγους να θέλουν το ροζ φύλλο. Πέρα από τα προφανή βαθμολογικά οφέλη, η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς γνωρίζει καλά πως χρειάζεται μία μεγάλη νίκη για να «χτίσει» την αυτοπεποίθησή της, να αποδείξει πως και φέτος θα είναι ανταγωνιστική για τον τίτλο παρά τη σημαντική μείωση του μπάτζετ και την αποχώρηση πρωτοκλασάτων παικτών, αλλά και να κερδίσει τον κόσμο της, που μέχρι στιγμής φέτος απέχει στη μεγάλη πλειοψηφία του από το γήπεδο.

Έτοιμοι για μάχη

Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους χωρίς νέα προβλήματα. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς «μάντρωσε» για πολλές ώρες τους παίκτες του στο ΟΑΚΑ αναλύοντας τα λάθη του αγώνα με την Μπάμπεργκ και το παιχνίδι του Ολυμπιακού, απέναντι στον οποίο θα στερηθεί τη βοήθεια των Περπέρογλου και Τσαρτσαρή (με τον Πατ Καλάθη να κερδίζει θέση στη δωδεκάδα). Όχι όμως και του κόσμου, καθώς μετά την απόφαση του ΑΣΕΑΔ που μετέτρεψε την ποινή τεσσάρων αγωνιστικών σε τρεις, θα συρρεύσει μαζικά στο ΟΑΚΑ, το οποίο εκτός απροόπτου θα είναι κατάμεστο.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ξέρει πως η ομάδα του θα είναι μόνη στο… άντρου του εχθρού, αλλά είδε με ικανοποίηση πως Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος παραμένουν δίπλα στον Ολυμπιακό. Οι πρόεδροι της ΚΑΕ έδωσαν το «παρών» στη χθεσινοβραδινή προπόνηση εκφράζοντας έμπρακτα την εμπιστοσύνη στην ομάδα. Προβλήματα απουσιών πέρα από αυτό του Βασιλόπουλου που επανέρχεται σταδιακά δεν υπάρχουν, αλλά ερωτηματικό είναι ποιοι τρεις από τους 15 διαθέσιμους παίκτες θα μείνουν εκτός δωδεκάδας. Επικρατέστεροι είναι οι Σλούκας και Χάουαρντ, ενώ ο τρίτος που θα είναι θεατής θα είναι ένας εκ των Μάντζαρη, Γλυνιαδάκη και Κέσελ.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Χριστοδούλου, Σχινάς και Γκόντας.

Πηγή: sport-fm.gr