Η νίκη αποτελεί μονόδρομο για την Εθνική κόντρα στην Κροατία προκειμένου να επιστρέψει στην πρώτη θέση του ομίλου, με τον Γιώργο Γεωργιάδη πάντως να προειδοποιεί πως το επιθετικό παιχνίδι μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό για την ομάδα του Σάντος αν δεν προσέχει με την ίδια συνέπεια τα αμυντικά της καθήκοντα.

«Δεν μπορούμε να παίξουμε 90’ λεπτά φουλ επίθεση. Θα είναι… αυτοκτονία για μας αυτό. Ιδιαίτερα με αντιπάλους όπως η Κροατία, η οποία διαθέτει ποιοτικούς παίκτες στη μεσοεπιθετική γραμμή, κάτι τέτοιο δεν είναι σωστό. Είναι τεχνίτες παίκτες, όμως αυτές τις ομάδες τις αντιμετωπίζουμε πολύ καλά. Το μειονέκτημα για μας είναι ότι οι Κροάτες παίζουν για δύο αποτέλεσμα. Πάντως ελπίζω να προηγηθούμε στο σκορ για να τα πάμε καλά».

Για το ενδεχόμενος ελληνοποίησης του Αντελίνο Βιεϊρίνια, ο ομοσπονδιακός τεχνικός έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση της Γερμανίας. «Ποιοι παίζουν στην εθνική Γερμανίας; Έχετε δει; Δεν πιστεύαμε ότι θα έπαιζε η Γερμανία με τόσους ξένους ποδοσφαιριστές. Γιατί να μην το κάνουμε κι εμείς;», το ρητορικό ερώτημά του μιλώντας στο “Αθλητικό Metropolis”.

Πηγή: sportfm.gr