Ο νέος τεχνικός της ΚΑΕ ΆΕΚ και άλλοτε παίκτης της «Ένωσης», Κώστας Οικονομάκης, μίλησε στον NOVAΣΠΟΡ FM 94.6 για όλες τις εξελίξεις στην ομάδα, αναφορικά με την μη έγκριση της συμμετοχής της στην Α2 από την Επαγγελματική Επιτροπή Αθλητισμού, αλλά και τις επόμενες κινήσεις του συλλόγου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Οικονομάκης στον NOVAΣΠΟΡ FM 94.6.

Για το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν έλαβε το πιστοποιητικό συμμετοχής στην Α2 από την ΕΕΑ και πως θα κινηθεί η ομάδα: «Είχαμε φτάσει σε ένα επίπεδο και περιμέναμε το πιστοποιητικό της ΕΕΑ, έχουμε συμφωνήσει με έναν αριθμό παικτών που είναι πολύ αξιόλογοι και έχουμε προχωρήσει τις συζητήσεις και σχεδόν έχουν υπάρξει υπογραφές στα συμβόλαια του κυρίου Γεωργαντζόγλου με τους εκπροσώπους των παικτών και περιμέναμε σήμερα στη Ζωφριά που είναι και η έδρα μας να ξεκινήσουμε προπόνηση. Τώρα θα γίνει ένα ΔΣ αύριο για να δούμε τι θα γίνει με τους αθλητές και πόσο μπορούν αν περιμένουν και αυτοί γιατί είναι επαγγελματίες και αυτοί και θέλουν να ξέρουν».

Για το λόγο που η ομάδα δεν έλαβε το πιστοποιητικό: «Από όσο ξέρω αρκετοί από τους πιστωτές της προηγούμενης διοίκησης δεν είχαν κάνει διακανονισμούς. Αυτό που έγινε σήμερα μας πάει πίσω ειδικά από τη στιγμή που το πρωτάθλημα ξεκινάει την 1η Οκτώβρη και η ομάδα δεν έχει κάνει καμία προετοιμασία για να ανταπεξέλθει τουλάχιστον στις πρώτες αγωνιστικές.»

Για το αν έχει κάνει προετοιμασία η ομάδα: «Δεν κάναμε προετοιμασία γιατί οι παίκτες είναι επαγγελματίες και πρέπει να υπογραφούν συμφωνητικά για να συμμετάσχουν σε προπονήσεις».

Για την περίπτωση να μη λάβει την έγκριση η «Ένωση»: «Νομικά αν η ΑΕΚ δεν πάρει το πιστοποιητικό πρέπει να αποβληθεί φέτος από όλα τα πρωταθλήματα και να συμμετάσχει του χρόνου στην Γ’ Εθνική. Πάντως, έχουνε γίνει μεγάλα βήματα από την Επιτροπή σωτηρίας, έχουμε τρέξει και μένει μόνο το πιστοποιητικό ώστε να βάλουμε φουλ τις μηχανές»

Για το ρόστερ της ομάδας και τους στόχους της νέας σεζόν: «Αυτή η στιγμή τα παιδιά που απαρτίζουν το ρόστερ της ομάδας το κάνουν ανταγωνιστικό πλήρως με στόχο να διεκδικήσει ακόμη και την επάνοδο στην Α1. Το ζήτημα είναι πότε θα λειτουργήσει η ομάδα και θα κάνει προετοιμασία».

Για τον Μάκη Νικολαΐδη και την κόντρα που δημιουργήθηκε: «Όταν μπήκα μέσα μου είπαν ότι το μπάτζετ της ομάδας είναι γύρω στις 230.000 ευρώ που μπορούσε να βάλει ο κύριος Γεωργαντζόγλου. Δεν υπήρχε ακόμα ούτε σπόνσορας ούτε κάτι άλλο. Μου είπαν ότι το συμβόλαιο του Δήμου (σ.σ. Ντικούδη) και το συμβόλαιο του Μάκη (σ.σ. Νικολαΐδη) στοιχίζουν μαζί 150.000 ευρώ και ότι προτεραιότητα είναι να παραμείνει ο Δήμος ο Ντικούδης. Αν δεν γινόταν αυτό θα μιλούσαμε με τον Μάκη το Νικολαίδη. Τώρα γιατί ο Μάκης ξεκίνησε όλον αυτόν τον πόλεμο και γιατί από μία ερώτηση πυροδοτήθηκε τόσο πολύ η ατμόσφαιρα, δεν έχουμε μιλήσει από κοντά και δεν μπορώ να ξέρω. Στις γέφυρες που ρίξαμε δεν ήθελε να μιλήσει. Δεν αμφισβητεί κανείς την αξία του αλλά όταν μία ομάδα ξεκινάει από το μηδέν πρέπει να υπάρχουν προτεραιότητες. Δυστυχώς οικονομικά δεν χωρούσαν και οι δύο στην ομάδα. Είναι πολύ μεγάλοι παίκτες και δυστυχώς έτσι όπως ήρθαν και τα πράγματα δεν μπορέσαμε να καλύψουμε κανένα από τα δύο συμβόλαια, γιατί αν θέλαμε να έχουμε ένα ρόστερ με 12 παίκτες δεν μπορούσαμε να δώσουμε σε ένα 70.000 ευρώ».

«Η ΑΕΚ είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος και είναι αμαρτία να μπαίνουν τόσο μεγάλα εμπόδια σε μια τόσο δύσκολη στιγμή. Πρέπει να την βοηθήσουν να ανακάμψει Πολλά έχουν γίνει στο παρελθόν με άλλες ομάδες και πρέπει από την Επαγγελματική Επιτροπή να δείξουν επιείκεια ώστε να μπορέσει η Βασίλισσα να ξαναζωντανέψει. Γιατί με αυτά που γίνονται η ομάδα θα είναι μπασκετικά νεκρή σε δέκα μέρες».

Πηγή: sport-fm.gr