Άκαρπη ήταν η κρίσιμη συνάντηση που είχε το ΝΒΑ με την Ένωση παικτών. Η διαφωνία που αφορά το ύψος του salary cap παραμένει και αποτελεί το μεγαλύτερο αγκάθι για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας. Παράλληλα δεν έχει προγραμματιστεί κάποια νέα συνάντηση στο εγγύς μέλλον, κάτι που αυξάνει τις πιθανότητες να υπάρξει σημαντική καθυστέρηση στην έναρξη της σεζόν, χωρίς φυσικά να αποκλείεται να μην ξεκινήσει καθόλου φέτος το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Ο Μπίλι Χάντερ, διευθυντής της ένωσης παικτών, τόνισε πως οι παίκτες ήταν διατεθειμένοι να κάνουν μία μεγάλη οικονομική θυσία αλλά βρήκαν ανένδοτους τους ιδιοκτήτες. Ωστόσο ο κομισάριος του ΝΒΑ, Ντέιβιντ Στερν, τόνισε πως η πλευρά των παικτών έθετε ως βέτο τη διατήρηση του salary cap στα περσινά επίπεδα προτού προχωρήσει στις συζητήσεις για τα υπόλοιπα «φλέγοντα» θέματα.

Σημειώνεται πως βάσει του αρχικού προγραμματισμού, οι ομάδες θα αρχίσουν προετοιμασία στις 3 Οκτωβρίου, ενώ το πρωτάθλημα θα αρχίσει την 1η Νοεμβρίου. Όσο όμως παραμένει το lockout, όλα αυτά είναι στα… χαρτιά.

Πηγή: sport-fm.gr