Η επιθυμία του Σεσκ Φάμπρεγας να επιστρέψει στη γενέτειρά του, όπου έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα ήταν μεγάλη τα τελευταία δύο χρόνια και ρόλο σε αυτό έπαιξε η ανομβρία της Άρσεναλ σε τίτλους. Ο 24χρονος μέσος επέστρεψε στην Μπαρτσελόνα την Κυριακή και μόλις τρεις μέρες αργότερα κατάφερε να γευτεί τη χαρά της κούπας.

Έξι ολόκληρα χρόνια είχε να πανηγυρίσει τίτλο με την Άρσεναλ με τον τελευταίο να είναι το κύπελλο Αγγλίας του 2005 όταν ο Σεσκ ήταν ακόμη αμούστακο αγόρι 18 ετών. Η επιθυμία του για πρωταθλητισμό σε συνάρτηση με την αδυναμία των «κανονιέρηδων» να το πετύχουν επί έξι συναπτά έτη, ανάγκασαν τον Ισπανό άσο να επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα που σάρωνε τα πάντα στο διάβα της τα τελευταία χρόνια.

Αν πήρε τη σωστή απόφαση θα το δείξει ο χρόνος πάντως ήδη ο Σεσκ βρέθηκε στα ουράνια το βράδυ της Τετάρτης πανηγυρίζοντας το Σούπερ Καπ Ισπανίας με τους «μπλαουγκράνα», παίρνοντας μάλιστα και χρόνο συμμετοχής. «Είμαι πολύ χαρούμενος που το ντεμπούτο μου συνδυάστηκε με την κατάκτηση ενός τίτλου. Δεν περίμενα να αγωνιστώ. Είχα περίπου τέσσερις μήνες να παίξω. Ήμουν λίγο αγχωμένος, αλλά τώρα είμαι ευτυχισμένος. Οι συμπαίκτες μου είναι πραγματικά ποδοσφαιρικά φαινόμενα κι έχω να μάθω πολλά από αυτούς», τόνισε ενθουσιασμένος μετά την απονομή.

Πηγή: sport-fm.gr