Η οπαδική βία έχει πάει σε άλλο επίπεδο στη Νότια Αμερική και ακόμη μία επιβεβαίωση έρχεται από τη Βραζιλία, όπου οπαδοί των Βάσκο Ντα Γκάμα και Φλαμένγκο αποφάσισαν να λύσουν τις διαφορές τους με… όπλα και βόμβες, λίγες ώρες πριν τον αγώνα των δύο ομάδων.

Όπως μεταδίδουν τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ, η κατάσταση ξέφυγε εντελώς στην περιοχή Baixada Fluminense και συγκεκριμένα στον σιδηροδρομικό σταθμό Edson Passos, σημείο στο οποίο έγιναν σοβαρά επεισόδια.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη δύο οπαδών που είχαν εκρηκτικούς μηχανισμούς στην κατοχή τους ενώ βίντεο που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν εικόνες από όπου έγιναν τα επεισόδια και ακούγονται πυροβολισμοί.

Μια κατάσταση που έφερε τελικά και την παρέμβαση του πρωθυπουργού, ο οποίος σε ανάρτησή του στα social media ανέφερε ότι «δύο οπαδοί που είναι ύποπτοι για συμμετοχή σε μια αναταραχή που σημειώθηκε στο σταθμό Edson Passos, το πρωί της Κυριακής, συνελήφθησαν από αστυνομικούς από στη Mesquita. Η αστυνομία κατάσχεσε εκρηκτικούς μηχανισμούς».