Με γκολ των Ναβάρο και Ροντινέι από νωρίς, ο Ολυμπιακός πέρασε με 2-1 από την έδρα του Άρη και πήγε στους 38 βαθμούς, στο -6 από τους Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, παραμένοντας έτσι ζωντανός στη μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Το κλίμα στους Ερυθρόλευκους δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό μετά τον αποκλεισμό από τον Παναθηναϊκό στο κύπελλο, οπότε ήταν απαραίτητο να αντιδράσουν. Και το έκαναν. Η ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ πήγε στη Θεσσαλονίκη με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο ώστε να μη χάσει άλλο έδαφος στη μάχη του τίτλου και φρόντισε να βάλει από νωρίς βάσεις νίκης.

Μετά το αναγνωριστικό πρώτο 10λεπτο, οι Πειραιώτες βγήκαν μπροστά και στο 17′ άνοιξαν το σκορ με την κεφαλιά του Ναβάρο μετά τη σέντρα του Ροντινέι και την άστοχη έξοδο του Χουτεσιώτη. Έτσι έγινε το 0-1 και αμέσως μετά, στο 19′, ο Ολυμπιακός πήρε πέναλτι μετά τη μονομαχία του Ναβάρο με τον Φαμπιάνο, με τον Ροντινέι να αναλαμβάνει την εκτέλεση στο 21′ και να γράφει το 0-2.

Το παιχνίδι, με λίγα λόγια, πήγαινε ακριβώς όπως το ήθελε ο Καρβαλιάλ, ο οποίος είδε την ομάδα του να απειλεί στα επόμενα λεπτά με Αλεξανδρόπουλο και Ζέλσον Μαρτίνς, απέναντι σε έναν Άρη που δεν έκανε τίποτα επιθετικά. Έτσι, το ημίχρονο βγήκε με το σκορ στο 0-2 και με τους Ερυθρόλευκους να είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη.

Οι Πειραιώτες μπήκαν και στο β’ μέρος με στόχο να πρεσάρουν ψηλά και γενικά ήλεγχαν πλήρως την κατάσταση αφού οι Κίτρινοι όσο κι αν το ήθελαν δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι καλό επιθετικά. Ο Άκης Μάντζιος προσπαθούσε με τις αλλαγές του να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του αλλά αυτό δεν γινόταν, με αποτέλεσμα τα λεπτά να περνάνε χωρίς να συμβαίνει τίποτα το αξιόλογο.

Αυτό, φυσικά, δεν ενοχλούσε καθόλου τον Ολυμπιακό που έβλεπε τη νίκη να έρχεται όλο και πιο κοντά και τελικά την πήρε, παρά το γεγονός ότι στο 90′ ο Κίνι, μετά το γύρισμα του Νταρίντα και την όχι καλή προσπάθεια του Σαμόρα, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για να γίνει το 1-2 με αυτογκόλ.

Ως εκεί όμως… Οι Θεσσαλονικείς δεν κατάφεραν κάτι άλλο στις καθυστερήσεις και οι Ερυθρόλευκοι έφυγαν από το «Κλεάνθης Βικελίδης» με τους τρεις βαθμούς.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Χουτεσιώτης, Οντουμπάτζο (67’ Μοντόγια), Φαμπιάνο, Ρόουζ, Φεράρι, Βερστράτε, Πάρντο (56’ Ζαμόρα), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ (56’ Σαβέριο), Παναγίδης (76’ Φετφατζίδης), Μορόν (67’ Μάνου Γκαρθία).

Ολυμπιακός (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη (85’ Μπιανκόν), Κίνι, Αλεξανδρόπουλος (78’ Καμαρά), Έσε, Καρβάλιο, Μασούρας, Μαρτίνς (64’ Ποντένσε), Ναβάρο (85’ Φορτούνης).