Στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια μεταφέρθηκαν δύο κράνη μοτοσικλετιστών που εντοπίστηκαν νωρίτερα στην είσοδο πολυκατοικίας, που βρίσκεται σε κάθετο δρόμο της Ριανκούρ, πολύ κοντά στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών.

Αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής πιθανολογούν ότι τα δύο κράνη ανήκουν στους δράστες της βομβιστικής επίθεσης, δεν παραβλέπουν, ωστόσο, ότι κάτι τέτοιο είναι τουλάχιστον περίεργο, αφού θα ήταν μία ερασιτεχνική κίνηση από πλευράς τους. Στόχος των αρχών είναι να διαπιστώσουν τώρα εάν υπάρχουν ίχνη DNA στα δύο κράνη, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην αποκάλυψη της ταυτότητας των δύο ατόμων που μετέφεραν την παγιδευμένη μοτοσικλέτα μπροστά από το Πρωτοδικείο.

Όπως εκτιμούν στελέχη της αντιτρομοκρατικής, οι δράστες χρησιμοποίησαν μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού για τη διαφυγή τους, που θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι είναι κλεμμένη. Πιθανολογούν μάλιστα, ότι ίσως έχει κλαπεί από το Γαλάτσι, περιοχή απ’ όπου οι δράστες έκλεψαν χθες και το μηχανάκι στο οποίο τοποθέτησαν την ωρολογιακή βόμβα.