Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου η αρπαγή και παράνομη κατακράτηση δύο αλλοδαπών υπηκόων Νεπάλ και ο βιασμός του ενός από αυτών.

Το καλοκαίρι, δύο Νεπαλέζοι, 27 και 23 ετών, είχαν καταγγείλει στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, ότι τρεις άγνωστοι αλλοδαποί τους κρατούσαν σε σπίτι στο Ρέθυμνο, για δύο ημέρες. Μάλιστα οι Νεπαλέζοι έφεραν στα πόδια τμήματα από αλυσίδες.

Η αστυνομική έρευνα έδειξε ότι δράστες της παραπάνω πράξης είναι τρεις υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 23, 27 και 28 ετών.

Από την έρευνα επίσης προέκυψε ότι, ο ένας από τους δράστες που είχε παραλάβει την 21-7-2010 τους Νεπαλέζους από την Αθήνα, τους οδήγησε στο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα σε σπίτι που είχαν ενοικιάσει οι άλλοι δράστες.

Εκεί τους αλυσόδεσαν και ασκώντας τους καθημερινά σωματική βία, απαιτούσαν από αυτούς να επικοινωνήσουν με τους οικείους τους, προκειμένου να καταβάλουν το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ, για να τους ελευθερώσουν.

Επίσης κατά το χρόνο της παράνομης κατακράτησής τους, ο ένας εκ των δραστών με την απειλή μαχαιριού είχε βιάσει τον ένα εκ των δύο παθόντων, γεγονός που είχε προκύψει από ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη.

Στο σπίτι που οι δράστες παρανόμως κατακρατούσαν και εκβίαζαν τους δύο υπηκόους Νεπάλ, ενεργήθηκε ερεύνα και αυτοψία, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εβδομήντα δύο ψηφιακοί δίσκοι μουσικής.

Οι δράστες, όταν αντελήφθησαν ότι οι παθόντες είχαν ελευθερωθεί και απευθυνθεί στην Αστυνομία εξαφανίσθηκαν και μέχρι σήμερα παρά τις επιστάμενες έρευνες δεν έχουν εντοπιστεί.

Σε βάρος τους έχουν εκδοθεί εντάλματα συλλήψεως και αναζητούνται.

Πηγή: cretalive.gr