Ολοένα και περισσότερα είναι τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα, με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές, έπειτα κι από τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση για την περίπτωση της Τζωρτζίνας.
Πάντως, το Τμήμα Ανθρωποκτονιών ανοίγει εκ νέου τους φακέλους των δύο μικρότερων κοριτσιών, προκειμένου να γίνει έρευνα σε βάθος και να αποκαλυφθούν στοιχεία που να τους συνδέουν με τον θάνατο της 9χρονης.
Υπενθυμίζεται ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις της Μαλένας, 3,5 ετών, που έγιναν στο ίδιο εργαστήριο με αυτές της Τζωρτζίνας, βγήκαν καθαρές, ενώ οι ιστολογικές καταλήγουν στο συμπέρασμα εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων, εύρημα που είναι συμβατό με θάνατο από ασφυξία.
Αντίστοιχα είναι τα ευρήματα και σε ό,τι αφορά το θάνατο της μόλις 6 μηνών Ίριδας, καθώς οι τοξικολογικές εξετάσεις βγήκαν καθαρές, ενώ από τις ιστολογικές διαπιστώθηκε ότι υπήρξαν αλλοιώσεις στα εγκεφαλικά κύτταρα που απαντώνται σε περιπτώσεις ασφυξίας.
«Το τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ έκανε μία μεθοδευμένη δουλειά, και δεν μπορεί κανείς να αποδώσει ψεγάδι στην διαχείριση της κατάστασης. Η ανάκριση θα φωτίσει την υπόθεση, η μη ομολογία της κατηγορουμένης θα κρατήσει το ενδιαφέρον και θα απασχολήσει πάρα πολύ καιρό, το θεωρώ βέβαιο ότι δεν θα παραδεχτεί τίποτα. Η υπόθεση δεν θα κλείσει άμεσα, ενδεχομένως να φτάσει μέχρι και τον Άρειο Πάγο. Σίγουρα θα έρχονται και άλλα στοιχεία και πιθανώς να συνδυαστούν οι δικογραφίες και των άλλων παιδιών», δήλωσε στο MEGA ο πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων, Γιάννης Γλύκας, αποκλείοντας να υπάρξουν ελαφρυντικά για το σύνδρομο Μινχάουζεν:
«Το σύνδρομο Μινχάουζεν δεν αποτελεί διέξοδο νομική, δεν είναι ψυχική διαταραχή, ξέρει ακριβώς τι κάνει. Πιστεύω πως δεν θα θεωρηθεί ελαφρυντικό το να έχει αυτό το σύνδρομο κάποιος».
Το tablet που θάφτηκε μαζί με την Τζωρτζίνα
Όπως αποκάλυψε η Αγγελική Νικολούλη, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, την ημέρα της κηδείας της 9χρονης Τζωρτζίνας, την ώρα της ταφής και πριν καλύψουν το παιδί, η μητέρα και κατηγορούμενη για τον θάνατο της μικρής, ζήτησε η κόρη της να ταφεί με το tablet της.
«Η Ρούλα Πισπιρίγκου άφησε το τάμπλετ στα χέρια του παιδιού της και μετά έγινε η ταφή. Θα μου πεις ότι ήταν ένα στοιχείο του παιδιού που έπαιζε, συμφωνώ. Όταν έχει όμως μια τέτοια εξέλιξη, όταν η γυναίκα αυτή κατηγορείται για δολοφονία και ψάχνουμε πιθανότατα και άλλα στοιχεία, ένα τέτοιο στοιχείο που αφορούσε το παιδί και την ίδια γιατί το είχε η Τζωρτζίνα συνέχεια το τάμπλετ… Επιβεβαιώνεται από το γραφείο τελετών και το αναφέρω» συμπλήρωσε η δημοσιογράφος στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ».
Την πληροφορία επιβεβαίωσαν και συγγενείς της μητέρας.
Δασκαλάκης για Πισπιρίγκου: Είναι κατηγορούμενη και σε δυσχερή θέση
Ο Μάνος Δασκαλάκης μίλησε για πρώτη φορά μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου, την οποία αποκάλεσε ως «κατηγορούμενη» στις δηλώσεις του ενώ τόνισε πως η 33χρονη μητέρα βρίσκεται σε «δυσχερή θέση».
Ο πατέρας των τριών νεκρών παιδιών από την Πάτρα μίλησε στον ΑΝΤ1 λέγοντας αρχικά: «Θέλω να σας τονίσω ότι δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να γίνει τιμητής της αγάπης και της οδύνης μου για τα τρία χαμένα παιδιά μου».
Στη συνέχεια της δήλωσής του ο Μάνος Δασκαλάκης αναφέρει για την Ρούλα Πισπιρίγκου: «Όσον αφορά την κατηγορουμένη και το διάλογο που έγινε μεταξύ μας δεν έχω να κάνω καμία απολύτως δήλωση. Δεν έχω να σας πω κάτι. Αντιλαμβανόμενος την ιδιαίτερα δυσχερή θέση της, θα μιλήσουμε εκεί που πρέπει με τους αρμόδιους. Δεν κρυβόμαστε από κανέναν απολύτως, δεν έχω να κρύψω κάτι».
Η καταγγελία από το 2014
Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος μίλησε στο Newsbeast για την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών της Πάτρας και αναφέρθηκε στην καταγγελία που έγινε γνωστή σήμερα και αφορούσε την κακοποίηση της Τζωρτζίνας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η καταγγελία έγινε στις 22 Αυγούστου του 2014 και ανέφερε πως ένα μωρό 11 μηνών κακοποιείται από την μητέρα του, η οποία το χτυπάει με τα χέρια της.
«22 Αυγούστου του 2014 μια επείγουσα καταγγελία φτάνει στις αρχές της Πάτρας για την οικογένεια Δασκαλάκη και την Ρούλα Πισπιρίγκου ότι ένα μωρό 11 μηνών κακοποιείται σε αυτό το σπίτι και συγκεκριμένα η μητέρα το χτυπάει με τα χέρια της. Και από εκεί και πέρα άγνοια με για το τι συνέβη ούτε ενημέρωση από τις αρχές για το θέμα».
Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του παιδιού δήλωσε πως «σε πολλές περιπτώσεις παιδιών που κακοποιούνται χάνεται κρίσιμος χρόνος. Όταν μια κοινωνική υπηρεσία λειτουργεί σωστά βάζει στο στόχαστρο και στο μικροσκόπιο συγκεκριμένες καταστάσεις και καταγγελίες».
«Πώς όμως να το κάνει εν προκειμένω στην Πάτρα; Με δύο κοινωνικούς λειτουργούς για μια ολόκληρη περιοχή; Και δεν πάσχει μόνο η Πάτρα δυστυχώς. Όταν για ένα παιδάκι κάναμε τέσσερις καταγγελίες στην Πάτρα και φοβόντουσαν να πάνε οι κοινωνικοί λειτουργοί σπίτι γιατί φοβόντουσαν τον πατέρα όπως έλεγαν και όποιες άλλες ήταν οι δικαιολογίες τότε και τελικά το παιδί βρέθηκε σκοτωμένο μέσα σε ένα ψυγείο; Πρώτη φορά τα ακούμε αυτά; Με τέσσερις καταγγελίες και δεν έγινε τίποτα;», πρόσθεσε στη συνέχεια.