Τη βάναυση κακοποίησή του από έξι αστυνομικούς στο Α.Τ. Περιστερίου, όπου τον οδήγησαν μαζί με το 2,5 ετών παιδί του, καταγγέλλει ένας 43χρονος Αφγανός μετανάστης.

Ο Τζαν Αλί Μερσάι εξασφαλίζει τα προς το ζην μεταφέροντας παρατημένα καρότσια στην είσοδο ενός πολυκαταστήματος στο Περιστέρι. Σύμφωνα με την καταγγελία, το πρωί της Τρίτης, πελάτης του μαγαζιού τον έβρισε και στη συνέχεια κάλεσε την αστυνομία. Στο σημείο έφτασε περιπολικό και τον μετέφεραν μαζί με το παιδί του στο Α.Τ. Περιστερίου. Στη συνέχεια τον οδήγησαν σε μία αίθουσα όπου τέσσερις αρχικά αστυνομικοί και στη συνέχεια δύο, τον χτυπούσαν δύο ώρες με κλομπ, σίδερα, κλωτσιές και μπουνιές σε όλο του το σώμα, έως ότου έχασε τις αισθήσεις του.

Μετά από αρκετή ώρα, και αφού του έριξαν νερό στο πρόσωπο, του είπαν να πάρει το παιδί του και να φύγει. Ο 43χρονος διακομίστηκε την επόμενη ημέρα με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις και το ίδιο βράδυ πήρε εξιτήριο.

Την καταγγελία γνωστοποίησε σήμερα το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ, καλώντας τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να διατάξει τη διενέργεια έρευνας για τη σοβαρή καταγγελία του Αφγανού.

«Δεδομένου ότι σημάδια της κακοποίησης φέρει σε όλο του το σώμα και το πρόσωπο, γεγονός για το οποίο άλλωστε έχουν ήδη ενημερωθεί η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η Διεθνής Αμνηστία και άλλες οργανώσεις, ο υπουργός οφείλει να διασφαλίσει ότι ο πέλεκυς της τιμωρίας για όλους εκείνους τους αστυνομικούς που επιδεικνύουν βαρβαρότητα και απανθρωπιά βασανίζοντας και δέρνοντας συνανθρώπους μας θα είναι βαρύς», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.