Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση με τον καταγγελλόμενο βιασμό 27χρονης Νορβηγίδας στα Χανιά, στην οποία φέρονται να εμπλέκονται επτά άτομα.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, που εξέτασε την καταγγέλλουσα «δεν προέκυψαν ευρύματα τέτοια που να συνηγορούν για βιασμό», ενώ -αντίθετα- προέκυψαν «ισχυρές ενδείξεις για αυτοτραυματισμό».

Στο μεταξύ, ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία της στον ανακριτή η 40χρονη Ρουμάνα, μία από τους επτά ως φερόμενους δράστες. Στη 40χρονη απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, επιβλήθηκε ο όρος της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της δύο φορές το μήνα και η καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 2.000 ευρώ.

Η ιατροδικαστική έκθεση

Στην ιατροδικαστική έκθεση, την οποία υπογράφει ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Κρήτης Δρ. Αντώνης Παπαδομανωλάκης, γίνεται περιγραφή του ιστορικού της υπόθεσης και αναφορά στα ευρήματα από τη γυναικολογική εξέταση και την εξέταση της υπόλοιπης επιφάνειας του σώματος.

Στο «Συμπέρασμα» της έκθεσης τονίζεται χαρακτηριστικά: «Όπως προκύπτει από την εξέταση δεν προκύπτουν ευρήματα τέτοια που να συνηγορούν για βιασμό (χωρίς όμως από την παρούσα εξέταση και μόνον να μπορεί με βεβαιότητα να αποκλειστεί αυτός), ενώ οι κακώσεις (εκδορές) που περιγράφηκαν ανωτέρω είναι ενδεικτικές για αυτοτραυματισμό».

Ειδικότερα για το θέμα των εκδορών, τις οποίες περιγράφει αναλυτικά στο πόρισμά του ο ιατροδικαστής κ. Παπαδομανωλάκης, σημειώνεται: «Όλες οι ανωτέρω περιγραφείσες εκδορές είναι ίδιας ηλικίας και είναι πρόσφατες. Εκχυμώσεις πρόσφατες ή παλαιότερης ηλικίας και ειδικότερα στρογγυλού σχήματος δεν διακρίνονται σε καμία περιοχή του σώματος ειδικότερα δε δεν διακρίνονται σε περιοχές όπως οι έσω επιφάνειες των μηρών, ο τράχηλος, οι έσω επιφάνειες των βραχιόνων».

Στο «Σχόλιο» του ιατροδικαστή για το θέμα των εκδορών υπογραμμίζεται σχετικά: «Η απουσία εκχυμώσεων παλαιότερης ηλικίας (δηλ. έως και τριών εβδομάδων, χρώματος κίτρινου) ή πρόσφατων τέτοιων (…) σε περιοχές του σώματος όπως ο τράχηλος, το στήθος, οι μηροί και τα άνω άκρα, δεν συνάδει με τη βία που συνήθως ασκείται στις συγκεκριμένες επιφάνειες του σώματος σε περιπτώσεις βιασμών. Να σημειωθεί πάντως ότι τα ευρήματα αυτά μπορεί και να απουσιάζουν σε περιπτώσεις που ασκείται ψυχολογική βία (π.χ. απειλή με όπλο κ.λπ.). Σημαντική είναι επίσης η απουσία πρόσφατων κακώσεων στα γεννητικά όργανα, τον πρωκτό και την περιγεννητική περιοχή».

Στη συνέχεια ο κ. Παπαδομανωλάκης αναφέρει: «Το σημαντικότερο όμως εύρημα που προκύπτει από την εξέταση είναι η παρουσία των ανωτέρω περιγραφείσων πρόσφατων εκδορών, η μορφολογία και η εντόπιση των οποίων, αποτελούν ισχυρή ένδειξη για αυτοτραυματισμό. Ως μέσω πρόκλησης αυτών μπορεί να πιθανολογηθούν τα νύχια (ειδικά στις τραχηλικές χώρες και την δεξιά παρειά) καθώς και κάποιο αιχμηρό αντικείμενο (όπως π.χ. τσιμπιδάκι, σπίρτο, οδοντογλυφίδα κ.λπ.)».

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του κ. Παπαδομανωλάκη αναμένονται ακόμα τα αποτελέσματα της εργαστηριακής ανάλυσης DNA της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών για πιθανή ανίχνευση γενετικού υλικού.

Η υπεράσπιση του 35χρονου

Στο μεταξύ, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθεί για να απολογηθεί στον ανακριτή ο 35χρονος ο οποίος -σύμφωνα πάντα με τα όσα κατήγγειλε η Νορβηγίδα- φέρεται ως βασικός εμπλεκόμενος στην υπόθεση.

Ο δικηγόρος Γιάννης Ντερμανάκης, ο οποίος έχει αναλάβει την υπεράσπιση του 35χρονου, δήλωσε χθες το πρωί στα «Χ.Ν.» για το θέμα: «Ήδη από τα στοιχεία της προανάκρισης και της ανάκρισης προκύπτει με βεβαιότητα ότι ο κατηγορούμενος δεν διέπραξε καμία παράνομη πράξη, δεν διέπραξε κανένα βιασμό, ούτε παράνομη κατακράτηση».

Ενδεικτικά -όπως ανέφερε- ενώ η Νορβηγίδα κατήγγειλε ότι οι φερόμενοι ως δράστες χρησιμοποιώντας το διαβατήριό της πούλησαν χρυσαφικά τα οποία κατείχε, από την έρευνα προέκυψε ότι η ίδια είχε προχώρησε στην πώλησή τους σε κατάστημα των Χανίων και μάλιστα στην απόδειξη πληρωμής βρίσκεται η υπογραφή της.
Το γεγονός αυτό, σημείωσε ο κ. Ντερμανάκης επιβεβαιώνεται και από τους ιδιοκτήτες του καταστήματος οι οποίοι είναι πρόθυμοι -όπως είπε- να καταθέσουν στις αρχές.

Επίσης, ο κ. Ντερμανάκης τόνισε ότι από τα στοιχεία προκύπτει ότι «υπάρχουν περί τους 50 μάρτυρες για να βεβαιώσουν ότι το διάστημα που εκείνη λέει ότι εκρατείτο με τη βία και με απειλή, κυκλοφορούσε εντελώς ελεύθερη, πηγαίνοντας σε πολλά χωριά της επαρχίας Αποκορώνου, στο λιμάνι των Χανίων, όπως επίσης πήγαινε καθημερινά μόνη της, χωρίς καμία επιτήρηση, στο χωριό στη λίμνη για να αγοράσει τσιγάρα από το καφενείο».

Πηγή: goodnet.gr