Πακέτο-βόμβα παρόμοιο με αυτό που είχε σταλεί τον Δεκέμβριο του 2003 στο σπίτι του τότε πρωθυπουργού της Ιταλίας Ρομάνο Πρόντι ήταν το παγιδευμένο δέμα που εντοπίστηκε σε εμπορική πτήση που απογειώθηκε χθες βράδυ από την Αθήνα με προορισμό το Παρίσι. Αυτό υποστηρίζει η εφημερίδα Repubblica, σημειώνοντας πως η τακτική που ακολούθησαν οι δράστες σχετίζεται με το διεθνές αναρχικό δίκτυο.

Το παγιδευμένο δέμα ζύγιζε 2,5 κιλά. Ήταν ένα ελληνικό βιβλίο, στις σελίδες του οποίου είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός. Το αεροσκάφος πραγματοποίησε έκτακτη προσγείωση στο αεροδρόμιο της Μπολόνια, όπου οι πυροτεχνουργοί εντόπισαν το πακέτο λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα. Ενώ προσπαθούσαν να το εξουδετερώσουν το δέμα ανεφλέγη χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Η ιταλική αστυνομία έχει περισυλλέξει τα υπολείμματα του μηχανισμού και τα εξετάζουν στα ειδικά εργαστήρια.

Το πακέτο έγραφε στο περιτύλιγμα «προς την ιταλική προεδρία της κυβέρνησης, μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, Ρώμη».
Σύμφωνα με τον σχολιαστή της εφημερίδας «Corriere della Sera» Αντόνιο Φεράρι «το φαινόμενο των παγιδευμένων με εκρηκτικά πακέτων, αλλάζει την καθημερινή ζωή της Ελλάδας και κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα, αν η σειρά αυτών των “επικίνδυνων αποστολών” έχει ολοκληρωθεί».