Προφυλακιστέος κρίθηκε πριν από λίγο ο Παναγιώτης Αργυρού, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, για το ένταλμα σύλληψης που εκκρεμούσε σε βάρος του για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και εμπρηστική επίθεση σε λεωφορείο της ΕΘΕΛ, στις 27 Ιουνίου του 2009.

Ο 22χρονος κράτησε την ίδια στάση που τήρησε και εχθές, καθώς αρνήθηκε να πει οτιδήποτε και να συνεργαστεί με τις διωκτικές αρχές.

Αύριο, ο Παναγιώτης Αργυρού και ο 24χρονος Γεράσιμος Τσάκαλος αναμένεται να απολογηθούν στην 2η ειδική ανακρίτρια για οκτώ κατηγορίες, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Σε βάρος των δύο νεαρών που συνελήφθησαν τη Δευτέρα στο Παγκράτι απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τα κακουργήματα της συμμετοχής και ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, διάπραξης τρομοκρατικών πράξεων από κοινού, προμήθειας-κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών, καθώς και για το κακούργημα της έκρηξης από την οποία μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος σε ξένα πράγματα και ανθρώπους. Οι πλημμεληματικές κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν αφορούν τα αδικήματα της παράνομης οπλοφορίας, άρνησης δακτυλοσκόπησης, άρνησης δήλωσης στοιχείων ταυτότητας, καθώς και της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς.