Στο Εφετείο έχει οδηγηθεί από το πρωί ο 22χρονος Παναγιώτης Αργυρού, ένας από τους δύο νεαρούς που συνελήφθησαν τη Δευτέρα στο Παγκράτι και κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Ο Αργυρού είχε οδηγηθεί και χθες το πρωί ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή κ. Μπαλτά προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που εκκρεμούσε σε βάρος του για συμμετοχή στους «Πυρήνες» και εμπρηστική επίθεση σε λεωφορείο της ΕΘΕΛ, στις 27 Ιουνίου του 2009. Αν και δήλωσε έτοιμος να απολογηθεί επιτόπου, με τυπική βεβαίως απολογία αφού αρνείται να συνεργαστεί με τις αρχές, ο κ. Μπαλτάς του έδωσε προθεσμία για σήμερα.

Όπως όλα δείχνουν, ο Παναγιώτης Αργυρού θα ακολουθήσει την ίδια στάση που κράτησε και εχθές, αρνούμενος να αναγνωρίσει τη διαδικασία και να συμμετέχει σε αυτή.

Χθες, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του Παναγιώτη Αργυρού και του Γεράσιμου Τσάκαλου για τέσσερα κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα, τα οποία τους αποδίδονται με βάσει τις διατάξεις του αντιτρομοκρατικού νόμου.

Συγκεκριμένα σε βάρος των δύο νεαρών απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τα κακουργήματα της συμμετοχής και ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, διάπραξης τρομοκρατικών πράξεων από κοινού, προμήθειας-κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών, καθώς και για το κακούργημα της έκρηξης από την οποία μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος σε ξένα πράγματα και ανθρώπους. Οι πλημμεληματικές κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν αφορούν τα αδικήματα της παράνομης οπλοφορίας, άρνησης δακτυλοσκόπησης, άρνησης δήλωσης στοιχείων ταυτότητας, καθώς και της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς.

Αύριο, αναμένεται και οι δύο να οδηγηθούν ενώπιον της 2ης ειδικής ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθούν για τις παραπάνω κατηγορίες.