Στο σκαμνί, για τη δολοφονία του Νίκου Σεργιανόπουλου, θα καθίσει και πάλι σήμερα ο 33χρονος Γεωργιανός, μετά την έφεση που άσκησε ο αρμόδιος εισαγγελέας κατά της πρωτόδικης απόφασης που τον καταδίκαζε σε κάθειρξη είκοσι ετών και δέκα μηνών.

Η άγρια δολοφονία του γνωστού ηθοποιού είχε γίνει στις 3 Ιουνίου του 2008, στο σπίτι του στο Παγκράτι, και είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Ο δολοφόνος του ηθοποιού, ο οποίος κατά την απολογία του ομολόγησε τις πράξεις του, καθώς «είχε θολώσει από την παρθενική του χρήση ναρκωτικών ουσιών», γλίτωσε την ισόβια κάθειρξη, με την οποία κινδύνευε, και έλαβε συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών και δέκα μηνών.

Σύμφωνα με τον δράστη, το θύμα του ζήτησε -υπό την απειλή μαχαιριού- να προχωρήσουν σε άλλου είδους πράξεις, κάτι που τον εξόργισε. Ο 30χρονος είπε ότι τότε άρπαξε το μαχαίρι που κρατούσε το θύμα και τον δολοφόνησε με 21 μαχαιριές.

Ο 30χρονος υποστήριξε ότι μετά τη δολοφονία αναστάτωσε το σπίτι, προκειμένου να παραπλανήσει τις αρχές και να φανεί ότι ο ηθοποιός έπεσε θύμα ληστών.

Οι συγγενείς του αδικοχαμένου ηθοποιού περιμένουν να αλλάξει η ισχνή πλειοψηφία 4 προς 3 με την οποία επιβλήθηκε η ποινή των είκοσι δύο ετών και δέκα μηνών, και να οδηγηθεί αυτή τη φορά πίσω από τα κάγκελα της φυλακής με την μεγαλύτερη ποινή που προβλέπει ο νόμος.