Ένας 32χρονος τσοπάνος από την Αλβανία, στραγγάλισε έναν 72χρονο κτηνοτρόφο για χρηματικές διαφορές. Ο κρηνοτρόφος είχε τον 32χρονο στη δούλεψή του και σύμφωνα με την αστυνομία αρχικά λογομάχησαν, αλλά στη συνέχεια ο 32χρονος ακινητοποίησε τον 72χρονο, τον αναισθητοποίησε, τον στραγγάλισε και τον έδεσε σε κορμό δέντρου.

Ο δράστης απέσπασε από τον κτηνοτρόφο 60 ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο και οι συγγενείς του θύματος στο Σουφλί, κατάλαβαν ότι κάτι συμβαίνει, όταν χθες το βράδυ, είδαν τα ζώα του κοπαδιού να επιστρέφουν μόνα τους στο μαντρί.

Οι συγγενείς του 72χρονου άρχισαν να τον αναζητούν και τον βρήκαν νεκρό. Ο ιατροδικαστής που εξέτασε το θύμα, αμέσως αποφάνθηκε ότι είναι δολοφονία και οι υποψίες της αστυνομίας στράφηκαν αμέσως στον Αλβανό.

Ο 32χρονος δράστης μετά από ολονύχτια αναζήτηση εντοπίστηκε στην ορεινή Ροδόπη στο χωριό Κερασιά όπου είχε καταφύγει.

Ο δράστης παραδέχτηκε ότι σκότωσε τον κτηνοτρόφο και ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι ο 72χρονος του όφειλε χρήματα, που ήθελε να στείλει στην οικογένεια του στην Αλβανία. Ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αν. Μακεδονίας – Θράκης Εμμανουήλ Λουπεϊδης δήλωσε ότι πρόκειται για σεσημασμένο άτομο το οποίο πολλές φορές έχει απασχολήσει τις αρχές και έχει απελαθεί.

Τέλος, πάρθηκαν δείγματα DNA προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν εμπλοκή του σε δολοφονία στη Νάουσα πριν από δύο χρόνια.