Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στην εκπομπή «Το Πρωινό», όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην υπόθεση του Απόστολου Λύτρα, «καρφώνοντας» τον Θέμη Σοφό ο οποίος είναι συνήγορος υπεράσπισης της Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

«Ο Αλέξης Κούγιας σημείωσε για τον Απόστολο Λύτρα: «Ήταν μία κακιά στιγμή. Ήταν ένας άνθρωπος που έδωσε τα πάντα, έδωσε τα πάντα στην ασκούμενη από τα Λεχαινά, διέλυσε την οικογένειά του γιατί την ερωτεύτηκε, της έγραψε τα σπίτια, της έγραψε τα αυτοκίνητα, της έδωσε τα λεφτά του, δεν πλήρωνε τις υποχρεώσεις του, την έκανε σύζυγό του…Ποιος την ήξερε πριν αν δεν ήταν η κυρία Λύτρα; Και σε μία στιγμή, που αντί να πει κι αυτή ότι ήταν μία κακιά στιγμή και να τον συγχωρήσει ή να τον βοηθήσει, πήγε και βρήκε έναν δικηγόρο, ο οποίος σε εκείνο το χρονικό σημείο δεν ήταν στα καλύτερά του επαγγελματικά και διάλεξε αυτή την υπόθεση για να «σκοτώσει», να εξαφανίσει έναν συνάδελφό μας» σημείωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Τη χειρότερη εικόνα μου έχει δημιουργήσει ο Σοφός γι’ αυτήν την υπόθεση. Είναι δυνατόν να είναι στη φυλακή ο Λύτρας; Είναι αδιανόητο. Όχι βέβαια ότι θα του δώσει κανείς βραβείο, γιατί πλάκωσε στις μπουνιές τη γυναίκα του, αντιθέτως θα τιμωρηθεί μέχρι εκεί που πρέπει. Στη φυλακή ο Λύτρας, ο δημοσιογράφος έξω. Δηλαδή ο Λύτρας είναι επικίνδυνος για το κοινωνικό σύνολο; Εύχομαι να βγει από τη φυλακή σύντομα» συμπλήρωσε ο γνωστός ποινικολόγος.