Το αίτημα αποφυλάκισης υπό όρους το οποίο έχει καταθέσει ο προφυλακισμένος δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, αναμένεται να κριθεί τις επόμενες ημέρες από το δικαστικό συμβούλιο. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει ζητήσει την κατ’ απόλυτη προτεραιότητα ολοκλήρωση της ανάκρισης ώστε η υπόθεση να οδηγηθεί το συντομότερο δυνατό στο ακροατήριο και η δίκη να μην καθυστερήσει.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Σκάι, το θύμα της επίθεσης, η σύζυγός του Λύτρα, Σοφία Πολυζωγοπούλου, θέτει ορισμένα ερωτήματα στο υπόμνημά της με το οποίο ζητεί την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του δικηγόρου. Αφού επαναλαμβάνει τα γεγονότα που ακολούθησαν τα πρώτα λεπτά του ξυλοδαρμού της, η καταθέτουσα επικαλείται την τηλεφωνική συνομιλία του συζύγου της με άτομο στο οποίο λέει «ελπίζω να μην μπλέξω», προσπαθώντας έτσι, να αποδείξει ότι η μεταμέλεια του Λύτρα είναι προσχηματική.

Όπως τονίζει ο ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας, με την κατάθεση του συγκεκριμένου υπομνήματος, το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών μοιάζει πλέον αγεφύρωτο και η ρήξη οριστική. Γίνεται φανερή η προσπάθεια από το θύμα να αποδειχθεί η βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη με κίνδυνο ζωής, ενώ η υποστήριξη της κατηγορίας εστιάζει στις συνομιλίες και στα μηνύματα που έστειλε ο Λύτρας ώστε να αποδείξει ότι δεν υπάρχει καμία μεταμέλεια.

Σημειώνεται ότι οι δικαστικές αρχές δεν μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενο των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, αλλά μόνο στο ποιοι ήταν οι αποδέκτες των κλήσεων και στο περιεχόμενο των μηνυμάτων.