«Δεν έχει προλάβει να συνειδητοποιήσει ακόμα τι έχει συμβεί» αναφέρει το περιβάλλον της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, για τον ξυλοδαρμό της από τον Απόστολο Λύτρα και όσα ακολούθησαν με τον ποινικολόγο να προφυλακίζεται στις φυλακές Κορυδαλλού μετά την παραβίαση των περιοριστικών του όρων.

Σύμφωνα με το MEGA και το Live News, το περιβάλλον της συζύγου του ποινικολόγου, αναφέρει για την κατάστασή της: «Είναι αδιανόητο όλο αυτό και η Σοφία δεν έχει προλάβει να συνειδητοποιήσει ακόμα τι έχει συμβεί. Αν δει κανείς τα πράγματα λογικά θα καταλάβει τι έχει συμβεί.

Ο Λύτρας προσπάθησε να στρέψει την κατάσταση αλλού, βρέθηκε εκεί που βρέθηκε και προκάλεσε και στα παιδιά τους και στον εαυτό του και στη Σοφία και σε όλους, μεγαλύτερη ζημιά.

Για να κάνει ζημιά στη Σοφία δεν λέει κανείς την αλήθεια και αυτό είναι το φοβερό. Έχει νάρθηκα στο χέρι, έχει ακόμα πόνους παντού, υποφέρει. Το κεφάλι της είναι χτυπημένο παντού, πονάει. Όσο περνάνε οι μέρες, το τρομακτικό της εικόνας περνάει, αυτό που δεν θα περάσει ποτέ είναι το τραύμα στην ψυχή της».