«Ένιωσα το πρόσωπο και τα χέρια μου να καίγονται» περιγράφει ο αστυνομικός που τραυματίστηκε κατά την επίθεση με μολότοφ στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου, Ιωάννας Κλάπα, στου Παπάγου.

«Μόλις είχα μπει στο αυτοκίνητο. Άκουσα κάποιο θόρυβο πίσω μου και πριν προλάβω να δω τι συνέβαινε, εμφανίστηκαν ξαφνικά τρέχοντας με καλυμμένα χαρακτηριστικά και από το ανοιχτό παράθυρο πετούσαν τις αναμμένες μολότοφ. Βγήκα όσο μπορούσα πιο γρήγορα από το αυτοκίνητο και οι δράστες συνέχισαν να τρέχουν για να εξαφανιστούν» ανέφερε, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο αστυνομικός που βρισκόταν στο περιπολικό όταν έγινε η επίθεση.

Ο 42χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα και θα χρειαστεί πλαστικές επεμβάσεις.

Αναμένεται άρση τηλεφωνικού απορρήτου

Ένα μικρό άλσος λίγα μόλις μέτρα από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου φαίνεται ότι αποτέλεσε το σημείο εφόρμησης των κουκουλοφόρων.

Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, εκτιμούν ότι οι δράστες ξεκίνησαν την επιχείρησή τους από το συγκεκριμένο άλσος 45 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Κρατούσαν στα χέρια τους τις βόμβες μολότοφ, κινήθηκαν προς το όχημα, μέσα στο οποίο βρισκόταν ο αστυνομικός, επιτέθηκαν και στη συνέχεια το έβαλαν στα πόδια. Μάλιστα, οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δράστες να είχαν κρύψει τις βόμβες μολότοφ μέσα στο άλσος, στο οποίο εκτιμούν ότι επέστρεψαν μετά την καταδρομική επίθεση.

Στο οπτικό υλικό που έχει στην κατοχή της η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία φαίνονται 5 με 7 άτομα, από 17 έως 20 ετών. Στο σημείο της επίθεσης υπήρξε προπομπός, ο οποίος ενημέρωνε για τις κινήσεις του αστυνομικού. Μάλιστα, σε μία προσπάθεια να ταυτοποιηθούν όλα τα πρόσωπα αναμένεται να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.