Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας για την επίθεση με μολότοφ που έκαναν άγνωστοι στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου, Ιωάννας Κλάπα, τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Η επίθεση, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, σημειώθηκε περίπου 45 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, στου Παπάγου, με τους δράστες να πετούν μολότοφ στη σκοπιά που βρίσκεται έξω από το σπίτι της κα Κλάπα.

«Να δούμε αν η επίθεση ήταν για την πρόεδρο του Αρείου Πάγου ή για τον αστυνομικό», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο επίτιμος πρόεδρος των αστυνομικών Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Μια ομάδα νεαρών βγήκε από το παρακείμενο εκεί αλσάκι και έριξε μολότοφ για να κάψει έναν αστυνομικό που καθόταν μέσα σε ένα περιπολικό. Ο αστυνομικός κατόπτευε τον χώρο μέσα σε ένα αυτοκίνητο, που είναι απαράδεκτο αυτό. Δεν υπήρχε κουβούκλιο εκεί. Εδώ έχει προχωρήσει τόσο πολύ η τεχνολογία, υπάρχουν τόσα μέσα, με κάμερες κλπ. και ακόμα εμμένουμε να φυλάμε τους στόχους ένας αστυνομικός μέσα σε ένα αυτοκίνητο ή στην είσοδο μιας πολυκατοικίας. Δεν είναι τραγικό αυτό; Πρέπει να αλλάξει».

Όπως είπε ο ίδιος, «αν ήταν μέσα σε κουβούκλιο, γιατί αυτές οι σκοπιές είναι θωρακισμένες, δε θα μπορούσαν ούτε να τον κάψουν ούτε να τον πλησιάσουν. Το ζήτημα είναι ότι υπάρχουν άλλα μέσα και μπορεί να γίνει ασφαλής φύλαξη ενός στόχου. Περιμένουμε να δούμε μήπως υπάρξει κάποια προκήρυξη μιας τρομοκρατικής οργάνωσης που θα αναλάβει την ευθύνη. Η Αστυνομία ελέγχει όλες τις περιπτώσεις. Αν δε δούμε αυτό, πάει να πει ότι ήταν μια ομάδα αναρχικών ή μπαχαλάκηδων. Γίνεται μια μεγάλη έρευνα της κρατικής ασφάλειας και της αντιτρομοκρατικής από κάμερες, μάρτυρες και στοιχεία για να δούμε μήπως φτάσουμε σε αυτά τα άτομα και να δούμε αν ήταν ο στόχος η πρόεδρος του Αρείου Πάγου ή ο αστυνομικός».

«Ο αστυνομικός είναι στο νοσοκομείο, τα τραύματά του κάποια είναι και δεύτερου βαθμού, έχει τραύματα στο πρόσωπο και το χέρι. Θα μπορούσαν να τον κάψουν», συμπλήρωσε.