Συνειδητά ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα προκειμένου να ευνοηθούν με χαμηλότερη έκτιση ποινής τα μέλη της Χρυσής Αυγής, εκτιμά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 τόνισε πως «όταν έσπευδαν στον ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν τον νέο Ποινικό Κώδικα, μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, ξέρανε ότι εκκρεμούσε η δίκη της Χρυσής Αυγής και ότι θα κρίνονταν οι κατηγορούμενοι με ευνοϊκότερους όρους. Ο προηγούμενος Ποινικός Κώδικας προέβλεπε την στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, ο νέος δεν το προβλέπει. Επομένως, ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε ο Τσίπρας ευνοεί την Χρυσή Αυγή».

Θύμισε δε ότι τότε, η Νέα Δημοκρατία είχε αποχωρήσει από την Βουλή, καθώς η διαδικασία ερχόταν λίγες ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές που θεωρητικά η Ολομέλεια είχε διαλυθεί, ενώ ανέφερε ότι οι διατάξεις δεν άλλαξαν ούτε όταν υπήρξαν τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα, καθώς ακόμη και για μία στιγμή να έχει ψηφιστεί ποινικός κώδικας με ευνοϊκότερους όρους, αυτός είναι που ισχύει για τους κατηγορούμενους.

Ο υπουργός σημείωσε πως κατά την διάρκεια της παρουσίας της Χρυσής Αυγής στην Βουλή, υπήρξε «συνεργασία» του ΣΥΡΙΖΑ από τους βουλευτές της σε μια σειρά από κρίσιμα θέματα, όπως η καταψήφιση της εκλογής του κ. Δήμα στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία οδήγησε σε πρόωρες εκλογές, ενώ ανέφερε ότι ακόμη ότι αν δεν είχε αρνηθεί το ΚΙΝΑΛ να στηρίξει τον εκλογικό νόμο που ήθελε να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ (που προέβλεπε και μείωση του ορίου εισόδου στην Βουλή), σήμερα η Χρυσή Αυγή θα ήταν κοινοβουλευτικό κόμμα, με 9 βουλευτές.

Μάλιστα ξεκαθάρισε πως ακόμη και όταν ήταν ενταγμένος στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, είχε θέσει όρο να μην υπάρξει συνεργασία με στελέχη της Χρυσής Αυγής. «Εγώ αποστρέφομαι κάθε είδος ολοκληρωτισμού» όπως είπε.