«Η ελληνική Βουλή σιωπά, την ώρα που το Ευρωκοινοβούλιο ξεμπροστιάζει την τρόικα και τον ρόλο της στις χώρες του Νότου, αναγνωρίζοντας ότι παραβιάστηκαν οι όροι της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης», υποστήριξε ο πρόεδρος της «Νεας ΜΕΡΑς» Χρήστος Ζώης, με αφορμή τη διερευνητική έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το ρόλο της τρόικας.

Σύμφωνα με τον κ. Ζώη, τα πρώτα συμπεράσματα της διερευνητικής έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το ρόλο και την αποτελεσματικότητα της τρόικας «δείχνουν ξεκάθαρα ότι “έξω” έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται τις ανυπολόγιστες ζημιές που προκαλούν οι ατελέσφορες πολιτικές της τρόικας στις χώρες που βρίσκονται υπό τον μνημονιακό ζυγό».

Τέλος, ο κ.Ζώης στηλιτεύει τη στάση των Ελλήνων βουλευτών απέναντι σε αυτήν την εξέλιξη και υποστηρίζει ότι «οι μόνοι που δεν μπορούν και δεν θέλουν να αντιληφθούν, είναι οι “μέσα”, οι εντός των τειχών, εκείνοι που δεν διαθέτουν κανένα εναλλακτικό σχέδιο ανασυγκρότησης και γι’ αυτό συνεχίζουν να δηλώνουν τυφλή υπακοή στην τρόικα και τις λανθασμένες συνταγές της».