Νέο ραντεβού θα έχει αύριο στις 10 το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το θέμα των πλειστηριασμών, καθώς στη σημερινή συνάντηση δεν επετεύχθη πρόοδος.

Σύμφωνα με στέλεχος που μετείχε στη συνάντηση ο κ. Χατζηδάκης παρουσίασε για ακόμη μια φορά τα πολιτικά επιχειρήματα της κυβέρνησης για την μη πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών από το 2014 και ξεκαθάρισε πως εάν δεν υπάρξει συμφωνία η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να νομοθετήσει μονομερώς.

«Tους εξηγήσαμε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια υποχωρήσεων» , τόνισε το εν λόγω στέλεχος, αποκαλύπτοντας ότι η τρόικα αντιτίθεται στα κριτήρια υπαγωγής στη μεταβατική περίοδο του 2014 .

«Δεν υπάρχει σύγκλιση σε ότι αφορά στη μεταβατική περίοδο προστασίας. Δεν συμφωνούμε και στη νομοθετική ρύθμιση που αφορά στο μόνιμο καθεστώς προστασίας από το 2015», ανέφερε.

Οι επικεφαλής των κλιμακίων του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ θα αποχωρήσουν την προσεχή Τετάρτη από την Αθήνα και ο χρόνος που απομένει για να κλείσει το θέμα των πλειστηριασμών είναι περιορισμένος.

Εάν η κυβέρνηση νομοθετήσει μονομερώς η σχετική διάταξη θα περιληφθεί στο σχέδιο νομού για τους πλειστηριασμούς.