Δεν δέχονται τελικά να καταθέσουν στην προανακριτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ οι συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, όπως έκανε γνωστό σήμερα στον πρόεδρο της επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη ο δικηγόρος τους.

Ειδικότερα, ο δικηγόρος επεσήμανε ότι οι συγγενείς του πρώην υπουργού έχουν ήδη καταθέσει στους Οικονομικούς Εισαγγελείς με την ιδιότητα του υπόπτου, κι έτσι χρησιμοποιούν τη διάταξη που προβλέπει ο νόμος και έχουν τη δυνατότητα να μην καταθέσουν για να μην χρησιμοποιηθούν κάποια από αυτά που θα πουν εις βάρος τους.

Την προανακριτική επιτροπή απασχολεί πλέον το πως θα λειτουργήσει αν δεν μεταβούν καν οι ξαδέλφες του κ. Παπακωνσταντίνου, χωρίς να αποκλείεται ακόμη και το ενδεχόμενο της βίαιης προσαγωγής τους.

Όπως επισημαίνουν πηγές της προανακριτικής  στο Mega, αυτό έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν, με ενδεικτική πρόσφατη υπόθεση αυτήν του Βατοπεδίου, στην οποία οι μοναχοί που εμπλέκονταν χρησιμοποίησαν μεν την ίδια δικαιολογία, ωστόσο τότε είχαν καταθέσει υπόμνημα στην επιτροπή.

Την ίδια ώρα η επιτροπή είναι σε αναμονή για τα στοιχεία του ΣΔΟΕ, ενώ σήμερα ήταν προγραμματισμένο ένα ραντεβού μεταξύ του κ. Ζανιά και των εκπροσώπων του Σώματος, το οποίο αναβλήθηκε πιθανότατα για αύριο. Αυτό σημαίνει πως το πόρισμα που αναμένεται θα φτάσει την Τετάρτη, οπότε και θα σχηματιστεί σαφέστερη εικόνα για την εικόνα των οικονομικών στοιχείων των συγγενών.