«Υπό το βάρος της εκλογικής ήττας, δυστυχώς βλέπουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει αμέτρητες τροπολογίες ρουσφετιών και διευθετήσεων που μόνο στόχο έχουν στην ουσία να αποπληρωθούν τα τελευταία γραμμάτια. Αυτά μας γυρνάνε -και το λέω με πολύ μεγάλη λύπη και χωρίς να σηκώνω τους τόνους το λέμε όλοι στην αντιπολίτευση- πολλές δεκαετίες πίσω».
Αυτό υπογράμμισε ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».
«Αυτό δεν έχει προηγούμενο και δεν αναφερόμαστε μόνο στην προεκλογική εκστρατεία αυτή που έρχονται εκατοντάδες τροπολογιών και η Βουλή θυμίζει πλυντήριο εξυπηρετήσεων» τόνισε ο κ. Καραμανλής, προσθέτοντας πως τις τελευταίες μέρες «ζούμε ένα θέατρο του παραλογισμού από τη κυβέρνηση».
«Επειδή επί της ουσίας διανύουμε μια άτυπη προεκλογική περίοδο, ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι δεν έχει πλέον την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διάλυση της Βουλής και εκλογές στις 7 Ιουλίου. Καταλαβαίνετε ότι σε μια τέτοια περίοδο και σε μια τέτοια πολιτική διαδρομή των τελευταίων 30 ημερών σε κανένα ευνομούμενο κράτος δεν φέρνουμε τροπολογίες από το παράθυρο, δεν φέρνουμε νομοθετήματα από το παράθυρο» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για το αφορολόγητο, ο κ. Καραμανλής σημείωσε: «Είναι και αυτό νομίζω κωμικό, να βλέπουμε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει φέρει τροπολογία πριν μερικούς μήνες για την κατάργηση του αφορολόγητου, ένα αφορολόγητο το οποίο η ίδια η κυβέρνηση το ψήφισε και το έριξε κάτω από τις 6.000 ευρώ και τώρα δέκα μέρες πριν τη διάλυση της Βουλής να φέρνει την κατάργηση του αφορολόγητου. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα (…) αυτή η πολιτική του «Μαυρογιαλούρου είναι που κάνει τους πολίτες και τους νέους ανθρώπους οι οποίοι δεν ασχολούνται με πολιτική να γυρνάνε την πλάτη τους σε όλο το πολιτικό σύστημα».
Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι «σε όλες τις προεκλογικές περιόδους υπάρχει μία πίεση από τους κυβερνητικούς βουλευτές και από άλλους παράγοντες κυβερνητικούς να διευθετηθούν μερικά θέματα. Και αυτό είναι καταδικαστέο. Αλλά έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που δεν έχουμε δει προηγούμενα, γιατί έχουμε φτάσει σε μια περίοδο που δεν είναι μόνο οι τροπολογίες και τα ρουσφέτια από τα παράθυρα, τα οποία κάθε μέρα αποκαλύπτονται, είναι και πολύ μεγάλες δημόσιες συμβάσεις που πάνε να υπογραφούν (…). Ο ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα που ήρθε στην εξουσία λέγοντας ότι καταδικάζει αυτές τις πρακτικές του παλιού πολιτικού συστήματος και είναι το νέο, τελικά, έρχεται και κάνει όχι μόνο αυτά που έκανε το παλιό πολιτικό σύστημα, αλλά μπαίνει σε μια διαδικασία, η οποία μας γυρίζει πολλές δεκαετίες πίσω».
Η ΝΔ – υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής – «έχει δεσμευτεί και το λέει με απόλυτη σαφήνεια ότι όποιος διορισμός γίνει εκτός ΑΣΕΠ, όποιοι διορισμοί γίνουν σε οργανισμούς δημόσιους, οποιαδήποτε αλλαγή πάει να γίνει κάτω από την πίεση της προεκλογικής εκστρατείας δεν θα τη δεχθούμε, με αποκορύφωμα αυτό που βλέπουμε: την πολύ άτσαλη, πολύ προβληματική πρόταση της κυβέρνησης να αλλάξει την ηγεσία του Αρείου Πάγου».
Ο κ. Καραμανλής είπε πως «ο στόχος της ΝΔ είναι να πετύχει αυτοδυναμία» και εξήγησε:
«Θεωρούμε ότι η χώρα και τα προβλήματα απαιτούν μια ισχυρή κυβέρνηση. Ο στόχος αυτός μπορεί να γίνει πραγματικότητα μόνο με τη βούληση της πλειονότητας των Ελλήνων και νομίζω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης -ειδικά καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο που οδηγηθήκαμε στις ευρωεκλογές, αλλά και μετά- απευθύνεται σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες. Έχουμε αναπτύξει ένα σχέδιο και ένα πρόγραμμα και ζητάμε τη θετική ψήφο. Μακριά από εμάς κάθε έπαρση και αλαζονεία, προσπαθούμε με σεμνότητα και ευπρέπεια να κάνουμε προγραμματικό διάλογο με τους πολιτικούς μας αντιπάλους.(…) Έχουμε δεσμευτεί ότι, ακόμα και αν πάρουμε αυτοδυναμία, θα καλέσουμε τα κόμματα που συμφωνούν με το πρόγραμμά μας να συνεργαστούν μαζί μας και να μας στηρίξουν».