«Σήμερα κατέθεσα μια ερώτηση ακόμα για τον ρόλο και τις αρμοδιότητες του περίφημου κ. Φούχτελ, ο οποίος είναι υφυπουργός με αρμοδιότητα την Ελλάδα.

Η ερώτηση μου είναι απλή, τι θα κάνει αυτός ο κύριος; Αν πριν την εγκατάσταση αυτού του κομισάριου της κ. Μέρκελ ρωτήθηκε και συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση; Ποια κυβέρνηση η σημερινή ή η προηγούμενη είπε ναι σε αυτό;

Και επίσης πως θα προστατεύσει η κυβέρνηση από την δραστηριοποίηση του κ. Φούχτελ υπέρ των γερμανικών συμφερόντων και επιχειρήσεων καθώς ο κύριος αυτός λέει έχει εντολή να κινητοποιήσει τα κοινοτικά κονδύλια», είπε στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Ενάμιση χρόνο μετά την είσοδό μας στο μνημόνιο και στην επιτροπεία των δανειστών μας, με το επιχείρημα καλύτερα μνημόνιο παρά χρεοκοπία, τώρα πάμε στο και μνημόνιο πολυετές – υπερδεκαετές και πολύ μεγάλη πιθανότητα για χρεοκοπία», είπε.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «μέχρι τώρα έχουμε ένα ολοστρόγγυλο μηδέν στον περιορισμό της φοροδιαφυγής, ψίχουλα στον περιορισμό της κρατικής σπατάλης, του πελατειακού κράτους, τίποτα ουσιαστικό πέρα από επικοινωνιακά σόου στη φορολογική ασυλία των υψηλών εισοδημάτων».