«Όπως είχε διαφανεί τα προηγούμενα 24ωρα δεν κατέστη δυνατό να φτάσουμε σε λύση για το χρέος», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση της κυβέρνησης για τα αποτελέσματα του Eurogroup.

Σημείωσε ότι το ίδιο το Eurogroup εκφράζει τη βεβαιότητα ότι θα βρεθεί λύση.

Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος: «Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να έχουμε καθαρή λύση χωρίς γκρίζες ζώνες και ασάφεια. Όταν λέμε καθαρή λύση εννοούμε καθαρή λύση: προσδιορισμό μεσοπρόθεσμων μέτρων σε βαθμό που θα επιτρέπει στο ΔΝΤ να συμμετάσχει άμεσα και χωρίς αστερίσκους στο πρόγραμμα».

Σημείωσε ότι η λύση που προτάθηκε ήταν ασαφής και όπως εκτίμησαν και άλλες χώρες δεν οδηγεί σε λύση μέσα στο καλοκαίρι αλλά ούτε και στις δεσμεύσεις των εταίρων.

«Η κυβέρνηση περιμένει και δικαιούται όλοι οι εταίροι να κάνουν το χρέος τους. Δεν γίνεται από την μια να απαιτείται η εφαρμογή των μέτρων που ζητά το Ταμείο και από την άλλη πλευρά να μην γίνονται δεκτές οι εισηγήσεις του για το θέμα του χρέους», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τις βασικές αρχές της συζήτησης σημείωσε ότι δεν υπάρχει διαφωνία. «Πρέπει να γεφυρωθούν οι διαφορές Γερμανίας-ΔΝΤ αναφορικά με το πόσο συγκεκριμένος θα είναι ο προσδιορισμός των μέτρων», είπε.