Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος την κατηγόρησε πως  εμπορεύτηκε τις ελπίδες του λαού προκειμένου να φέρει το τρίτο μνημόνιο!

«Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση θα πω να σταματήσει να παίζει το παιχνίδι της γάτας με τον ποντικό. Σταματήστε να εμπαίζετε τον ελληνικό λαό. Είστε η κυβέρνηση που έχει αποδείξει πως μπορεί να γίνει καλύτερη από τους δασκάλους της» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε: «Σε 5,5 μήνες έχετε κάνει μίνι πραξικοπήματα, μέχρι και στρατό μας απειλήσατε ότι θα κατεβάσετε για την προσωπική σας ασφάλεια. Ο κατήφορος δεν έχει σταματημό. Πάντα έτσι ήταν οπαδοί του οπορτουνισμού που στα απλά ελληνικά σημαίνει τυχοδιωκτισμός. Καλέσατε τον λαό να πάρει μέρος σε ένα δημοψήφισμα που οι διαφορές του ‘’Ναι’’ με το ‘’Όχι’’ ήταν επιφανειακές και μόνο. Και επιβεβαιωθήκαμε καθώς πάτε σε ένα μνημόνιο που θα είναι σκληρότερο από τα μέτρα του Γιούνκερ. Εξαπατήσατε τον ελληνικό λαό και τώρα ζητάτε με το μαχαίρι στο λαιμό να αποφασίσει η βουλή.Χοντρός εκβιασμός το δημοψήφισμα. Μετατρέψατε το ‘’Όχι’’ του λαού σε ένα τεράστιο ‘’Ναι’’. Τώρα βάζετε νέο εκβιαστικό δίλημμα. Μνημόνιο νούμερο 3 ή Grexit. Μόνο που και με το μνημόνιο νούμερο 3 ο λαός θα χρεωκοπήσει».

Παράλληλα ο γγ του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι: «Για να υπάρξει έξοδος από την κρίση χρειάζεται προετοιμασία από τον ίδιο τον λαό ώστε να μπορέσει να οργανώσει την οικονομία στο πλαίσιο της τάξης του μακριά από ιμπεριαλιστικές συμμαχίες όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Το κείμενο που έφερε η κυβέρνηση είναι έτοιμο. Δεν θα γίνει καμία διαπραγμάτευση και θα γίνει και χειρότερο γιατί οι δανειστές θα προσθέσουν κι άλλα αντιλαϊκά μέτρα. Και θα είναι η συνέχεια των μνημονίων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας» και κατέληξε: «Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες γιατί άφησε τον λαό απροετοίμαστο στους εκβιασμούς και τις απειλές της ΕΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλεύτηκε τους πόθους του λαού και εμπορεύθηκε τις ελπίδες των αριστερών. Απέσπασε έτσι την ψήφο τους και την αλλοίωσε».