Τη συνήθη τακτική της «σιγής ασυρμάτου» ακολουθούν και στη νέα επίθεση που δέχθηκαν από τη Βάσω Παπανδρέου ο υπουργός Οικονομικών και οι συνεργάτες του, οι οποίοι αρνούνται να σχολιάσουν την ερώτηση της κ. Παπανδρέου προς τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου για την πρακτική της Τράπεζας της Ελλάδος στο περίφημο Τ+3 στην αγορά ομολόγων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την ίδια τακτική ακολουθούν στη Νίκης (όπου το υπουργείο Οικονομικών) σε κάθε ανάλογη περίπτωση, επιλέγοντας να ρίξουν τους τόνους, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την πρόσφατη κόντρα του κ. Παπακωνσταντίνου με τον Δημήτρη Ρέππα.

Την ίδια ώρα, πάντως, η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ξεσπάθωσε και κατά των τραπεζών, αφού στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής τα έβαλε με τον πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, Βασίλη Ράπανο για τις πρακτικές των πιστωτικών ιδρυμάτων και για τα μπόνους των στελεχών της.

Κυβερνητικοί παράγοντες, πάντως, δηλώνουν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις προβληματισμένοι από τον εκνευρισμό της κυρίας Παπανδρέου και τις κινήσεις της, ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει με ενδο-κυβερνητικά μέτωπα που ανοίγει ή συντηρεί, όπως στην περίπτωση του οικονομικού επιτελείου. Ειδικά, όπως σχολιάζουν, τη στιγμή που η κυβέρνηση πέρασε αλώβητη το σκόπελο του ασφαλιστικού και για πρώτη φορά επιχειρεί να δείξει εικόνα συμπαγούς ομάδας…
Ήδη, πάντως, κάποιοι στοιχηματίζουν ότι στο αυριανό briefing ο Γιώργος Πεταλωτής θα κληθεί να διαχειριστεί την… καυτή πατάτα της κυρίας Παπανδρέου!