Υγεία και κοινωνική πρόνοια μπαίνουν την Κυριακή στο μικροσκόπιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Στο 2ο Προσυνέδριο που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, θα παρουσιαστούν οι προτάσεις του κόμματος για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, το Ασφαλιστικό, τα Εθνικά Θέματα και την ανάπτυξη της Μακεδονίας-Θράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αδέσμευτου Τύπου, οι θέσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας για το κράτος πρόνοιας, μάλλον θα ξαφνιάσουν όσους αναμένουν να εντάσσονται σε σκληρή νεοφιλελεύθερη νόρμα, καθώς επιμένουν στην έμπρακτη προάσπιση των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων και τη στήριξη της οικογένειας και της μητρότητας.

Μερικές από τις θέσεις του κόμματος ειδικά για τις γυναίκες, είναι:
1. Η γενναία υγειονομική μεταρρύθμιση με στόχο το τέλος στο «πάρτι» διαφθοράς στην υγεία και την αναβάθμιση των παροχών.
2. Προστασία της μητρότητας με σύνδεση της άδειας της εγκύου, με πρόγραμμα επιδοτούμενο από το κράτος για την απασχόληση ανέργων.
3. Δωρεάν νομική συνδρομή σε γυναίκες ιδίως θύματα κακοποίησης για τη διεκδίκηση διαζυγίου, διατροφής κλπ.
4. Φοροαπαλλαγές για την οικογένεια που έχει μέλος ΑμΕΑ.
5. Επιστροφή συνταξιούχων ΕΚΑΣ στο ύψος των 500 ευρώ.
6. Εθνική Σύνταξη: Ελάχιστο εισόδημα ύψους 500 ευρώ για ένα άτομο ή 800 για ένα ζευγάρι που έχει συμπληρώσει τα 65 έτη αλλά δεν πληροί τις προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση.