Σε θρίαμβο για τον Νίκο Ανδρουλάκη εξελίχθηκε ο β’ γύρος των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, αφού κατέλαβε  59,92% έναντι  40,08% του Χάρη Δούκα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Χάρης Δούκας δεν κατάφερε – ούτε αυτή την φορά – να πάρει την πρωτιά στον Δήμο της Αθήνας, στον οποίο ανεδείχθη Δήμαρχος.

Με μια ενωτική ομιλία πάντως ο Νίκος Ανδρουλάκης έδωσε το στίγμα της επόμενης ημέρας.

«Οι μεγάλες αλλαγές και οι μεγάλες νίκες θα γίνουν όταν είμαστε ενωμένοι» δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης μπροστά σε ένα ενθουσιώδες πλήθος υποστηρικτών του έξω από τη Χαριλάου Τρικούπη, μετά την επανεκλογή του.

)

«Το κίνημά μας έχει χρέος να δώσει ελπίδα και προοπτική στις Ελληνίδες και τους Έλληνες» ανέφερε, υπογραμμίζοντας πως «είμαστε εδώ για να προσφέρουμε τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η κοινωνία μας».

«Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη. Θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας στο μεγάλο αγώνα να νικήσουμε τη ΝΔ και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σχεδόν κάηκε η Χαριλάου Τρικούπη με τα καπνογόνα τα ευφάνταστα συνθήματα και τις κόρνες στις επινίκιες δηλώσεις του Ανδρουλάκη.

Eκατοντάδες στελέχη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ κάθε ηλικίας με σημαίες στα χέρια, κόρνες, καπνογόνα και συνθήματα υποδέχθηκαν τον νικητή της εσωκομματικής αναμέτρησης.

«Νάτος νάτος ο πρωθυπουργός», «Νίκο, γερά, να πέσει η Δεξιά» και «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό» «Και τώρα η σειρά του Μητσοτάκη, Ανδρουλάκη» ήταν τα συνθήματα με τα οποία τον υποδέχθηκαν οι συγκεντρωμένοι στη Χαριλάου Τρικούπη.

Χάρης Δούκας: «Συνεχίζουμε όλοι μαζί για ένα μεγάλο και δυνατό ΠΑΣΟΚ»

Νωρίς αποδέχτηκε την ήττα του ο Χάρης Δούκας καθώς μετά την ανακοίνωση των πρώτων συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων, ο δήμαρχος Αθηναίων επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη για να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του. Σε δηλώσεις του, στη Χαριλάου Τρικούπη, ο κ. Δούκας τόνισε πως η ενότητα και η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη για την ισχυροποίηση του κόμματος. «Συνεχίζουμε όλοι μαζί για ένα μεγάλο και δυνατό ΠΑΣΟΚ που μπορεί να κερδίσει», δήλωσε, τονίζοντας τη σημασία της συλλογικής προσπάθειας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Νίκο Ανδρουλάκη και ζήτησε σύντομα συνάντηση

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε επίσης τηλεφωνικά με τον Νίκο Ανδρουλάκη για να του εκφράσει τα συγχαρητήριά του. Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθεί σύντομα με τον επανεκλεγέντα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεργασίας για το πολιτικό μέλλον της χώρας.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Νίκος Παππάς, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, συνεχάρη επίσης τον κ. Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του, εκφράζοντας ευχές για καλή δύναμη στο έργο του.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα του Στέφανου Κασσελάκη στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τα συγχαρητήριά του για την επανεκλογή του.

Οι άλλοι υποψήφιοι

Ο Παύλος Γερουλάνος, σε ανάρτησή του τόνισε ότι η εκλογική διαδικασία απέδειξε τη ζωντάνια του ΠΑΣΟΚ και τη δυνατότητά του να αναδειχθεί ως κεντρική δύναμη στο πολιτικό σκηνικό. Ο Μιχάλης Κατρίνης, δήλωσε επίσης τη στήριξή του στον Νίκο Ανδρουλάκη, τονίζοντας: «Συγχαρητήρια στον Νίκο Ανδρουλάκη για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Έχει την εντολή των πολιτών να κάνει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο και νικηφόρο». Συγχαρητήριο μήνυμα έστειλε και η Νάντια Γιαννακοπούλου, δηλώνοντας «στην πρώτη γραμμή».

Αίσθηση προκάλεσε η συνέντευξη της Άννας Διαμαντοπούλου στον Σκάι, η οποία επισήμανε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης πρέπει να «διαβάσει» τη νέα ανθρωπογεωγραφία του κόμματος, τονίζοντας ότι ούτε ο ίδιος εκπροσωπεί απόλυτα το 60% των ψηφοφόρων ούτε ο Χάρης Δούκας το 40%.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΔΕΚΑΠ για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΔΕΚΑΠ για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ είναι η ακόλουθη: «Σήμερα 13/10/2024 και ώρα 22.20 μ.μ. ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση του συνόλου των εκλογικών τμημάτων της Χώρας και του Αποδήμου. Συνολικά ψήφισαν 213.781 μέλη και φίλοι του Κινήματος.

Ανακοινώνεται ότι από τα 908 εκλογικά τμήματα της Χώρας και 19 εκλογικά τμήματα του Αποδήμου, σε ποσοστό ενσωμάτωσης 100%, έλαβαν με σειρά κατάταξης:

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ  59,9%
ΔΟΥΚΑΣ ΧΑΡΗΣ 40,1%

Κατόπιν των ανωτέρω ανακοινώνεται ότι Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής εκλέγεται ο ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΔΕΚΑΠ
Η Πρόεδρος Νανά Βρυώνη»