Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποίησε ο Νίκος Ανδρουλάκης την πρώτη του ομιλία από την Χαριλάου Τρικούπη, μετά την επανεκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

«Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Σας ευχαριστώ για τη μεγάλη τιμή και τη μεγάλη ευθύνη να εμπιστευτείτε ξανά για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Οι μεγάλες αλλαγές, οι μεγάλες νίκες, θα γίνουν όταν είμαστε ενωμένοι απέναντι στη συντήρηση. Μαζί μπορούμε, μαζί θα νικήσουμε.

Το κίνημά μας έχει χρέος να δώσει ελπίδα στις Ελληνίδες και τους Έλληνες, στις νεότερες γενιές. Ειδικά τώρα που οι ψεύτικες υποσχέσεις κατέρρευσαν. Που τα μάτια όλων και περισσότερων Ελλήνων στρέφονται ξανά στην παράταξή μας. Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η κοινωνία μας.

Θέλω να ευχαριστήσω τους χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία. Όσους με στήριξαν σε αυτόν τον αγώνα, την οικογένειά μου και πάνω απ’ όλα τους χιλιάδες ανθρώπους του ΠαΣοΚ. Την αγάπη σας και τη συμπαράσταση σας δεν θα την ξεχάσω ποτέ.

Θέλω να συγχαρώ τους Χάρη Δούκα, Παύλο Γερουλάνο, Άννα Διαμαντοπούλου, Μιχάλη Κατρίνη και την Νάντια Γιαννακοπούλου. Με την στάση τους έδειξαν ότι το ΠαΣοΚ έχει ποιότητα στελεχών και πολιτική ωριμότητα. Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη.

Τα δύσκολα για το ΠαΣοΚ είναι πίσω. Τα καλύτερα είναι μπροστά. Οι πολίτες προσβλέπουν σε μας και θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να τελειώσει το συντομότερο δυνατό η παντοδυναμία της ΝΔ. Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά και θα την κάνουμε και θα γυρίσουμε.

Σήμερα απευθύνω ανοικτό προσκλητήριο σε όλους τους πολίτες που είναι απογοητευμένοι από την κυβερνητική πολιτική. Μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε. Δεν αγωνίζομαι για την εξουσία. Αγωνίζομαι για μια πιο δίκαιη κοινωνία. Η χώρα μας χρειάζεται μεγάλες και γενναίες αλλαγές.

Έχουμε χρέος να νικήσουμε στις επόμενες εκλογές τη Νέα Δημοκρατία. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις και είμαι σίγουρος ότι μαζί ενωμένοι θα τα καταφέρουμε. Σήμερα έγινε ακόμα ένα βήμα».