Στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη νέου αρχηγού αναφέρθηκε ο βουλευτής του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης μιλώντας σήμερα στο MEGA. Όπως είπε, «πάμε σε μια εσωκομματική διαδικασία και ζητάμε από τους πολίτες να συμμετέχουν σε αυτή, καθώς θέλουμε τη μεγαλύτερη δυνατή κινητοποίηση κοινωνικών δυνάμεων στην προσπάθεια μας. Οι εκλογές του ΠΑΣΟΚ, θα παράξουν πολιτικό αποτέλεσμα το οποίο θα είναι χρήσιμο, καθώς στόχος είναι να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας. Καλούμε τους πολίτες να επιλέξουν, όχι απλώς τον επόμενο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, αλλά την επόμενη πρόταση διακυβέρνησης της χώρας».

Παράλληλα άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τα θέματα της ακρίβειας, της υγείας, της πολιτικής προστασίας, της ενέργειας, της ασφάλειας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. «Στην ακρίβεια έχουμε τον πέμπτο υψηλότερο πληθωρισμό σε όλη την Ευρώπη. Στην υγεία, παρακολουθούμε μια τεράστια απαξίωση σε όλη την επικράτεια. Φοβούνται οι άνθρωποι να αρρωστήσουν σαββατοκύριακο γιατί δεν θα υπάρχει γιατρός. Το ίδιο και στα θέματα πολιτικής προστασίας με μια φωτιά που ξεκίνησε στον Βαρνάβα και κατέληξε να καίει εντός αστικού ιστού στα Βριλήσσια», ανέφερε.

Για τα θέματα της εγκληματικότητας σημείωσε πως αυτά «είναι συνδεδεμένα με την υποστελέχωση των αστυνομικών τμημάτων. Έχω καταθέσει πάρα πολλές κοινοβουλευτικές ερωτήσεις σχετικά, καθώς σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής για παράδειγμα υπάρχει ένα μόνο περιπολικό για να κάνει τις νυχτερινές περιπολίες, ενώ οι μισές οργανικές θέσεις των τμημάτων δεν καλύπτονται από αστυνομικούς».

Κατά τον ίδιο, «υπάρχει ένα διττό κενό στο πολιτικό μας σύστημα αυτή τη στιγμή, το οποίο και καλούμαστε να καλύψουμε. Κατά πρώτον, υπάρχει έλλειμμα συντεταγμένης αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα ασκεί έλεγχο και θα καταθέτει προτάσεις, χωρίς όρους λαϊκισμού και καταστροφολογίας. Το δεύτερο είναι η ανάγκη των πολιτών να δουν μια πειστική αντιπρόταση διακυβέρνησης της χώρας. Υπάρχει 60% αποχή. Με αυτούς τους πολίτες πρέπει να αναπτύξουμε σχέση ξανά. Να συνδεθούμε με κόσμο που χάσαμε εξαιτίας της κρίσης και των δύσκολων αποφάσεων που έπρεπε να πάρουμε για να κρατήσουμε όρθια τη χώρα. Και να πείσουμε ότι οι ιδέες μας μπορούν να γίνουν πράξη. Όλοι μαζί, στην πρώτη γραμμή».