Επίθεση στην κυβέρνηση για την εξωτερική πολιτική του «δεδομένου και προβλέψιμου συμμάχου», εξαπολύει η αρμόδια τομεάρχισσα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ρένα Δούρου με αφορμή τις «αποκαλύψεις για πτήση τουρκικού drone εντός του FIR Αθηνών».

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Σύμφωνα με νέες αποκαλύψεις, τουρκικό drone, πετούσε ανενόχλητο εντός του FIR Αθηνών, παραβιάζοντας τους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας και πετώντας εντός του Εθνικού Εναέριου Χώρου, προκειμένου να παρακολουθεί και να ελέγχει το ιταλικό σκάφος IEVOLI RELUME που εκτελούσε εργασίες νοτιοανατολικά της Κάσου, στο πλαίσιο Navtex του Σταθμού Ηρακλείου Κρήτης με αριθμό 821/24, για τις 20 και 21 Αυγούστου. Το περιστατικό σημειώθηκε σε συνέχεια της προκλητικής παρουσίας της τουρκικής φρεγάτας F 493 TCG Gelibolu που παρακολουθούσε και αυτή το ιταλικό σκάφος».

Γενικεύοντας η κυρία Δούρου υποστηρίζει: «Τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά καθώς και η σιωπή διαρκείας εκ μέρους της κυβέρνησης, επιβεβαιώνουν τους φόβους ότι η περίπτωση της Κάσου και η πραγματική στάση της κυβέρνησης έναντι της τουρκικής προκλητικότητας, για την οποία στις 2 Αυγούστου σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ έχει καταθέσει Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Εξωτερικών, δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Αλλά ενδεικτικό σύμπτωμα των κινδύνων – απειλών που συνεπάγεται για τα συμφέροντα της Ελλάδας η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης και το δόγμα του δεδομένου και προβλέψιμου συμμάχου».